Problem z odpalanie 2,5 TDI
Problem z odpalanie 2,5 TDI
Panowie mam problem z odpalaniem swojego auta. Kupiłem auto w środę, przez cały dzień chodziło jak marzenie, a rano następnego dnia nie chciało odpalić.Po akcji samostart furka zapaliła, a dziś znowu ten sam problem .Paliwa jest pół baku, stoi w ogrzewanym garażu i mimo wszystko nic.Jeżeli ktoś wie co mam z tym zrobić to proszę o podpowiedź.pzdr
Ostatnio zmieniony 12 mar 2010, 21:23 przez Wojtas83, łącznie zmieniany 1 raz.
Zastosuj tagi w temacie (regulamin) i zmień temat na taki który coś mówi o twoim problemie, bo "POMOCY!!! " nie bardzo pomaga gdyby ktoś miał podobny problem.
Moim zdaniem prawdopodobne jest cofanie się paliwa w przewodach. Ewentualnie (o ile posiadasz pompę wtryskową - bo na 2,5 nie bardzo się znam) to jeszcze źle ustawiony kąt wtrysku.
Moim zdaniem prawdopodobne jest cofanie się paliwa w przewodach. Ewentualnie (o ile posiadasz pompę wtryskową - bo na 2,5 nie bardzo się znam) to jeszcze źle ustawiony kąt wtrysku.
Tata - 80 B4 SEDAN 1Z + A6 C5 SEDAN AWX
brat - A4 B5 AVANT AFN -> A6 C5 AVANT AVF
ja - Było A6 C5 SEDAN AWX (Przekazane Tacie)
Jest: Czarne A6 C5 AVANT AVF
OOOO ..... mamy w genach
Jeśli pomogłem --> naciśnij "Pomógł"
brat - A4 B5 AVANT AFN -> A6 C5 AVANT AVF
ja - Było A6 C5 SEDAN AWX (Przekazane Tacie)
Jest: Czarne A6 C5 AVANT AVF
OOOO ..... mamy w genach
Jeśli pomogłem --> naciśnij "Pomógł"
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
siemka jak masz 2.5 to pewnie pompa a to koszt dosyc do 3tys sie zmiescisz ktos moze sprzedal bo wiedzial co jest oby to bylo co innego jakies powietrze pozdrawiam
100 tyś km bezawaryjnie. Teraz niestety często nie odpala silnik 2.5TDI A6 C5.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Czarek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Przeczytaj kilka niedługich tematów np te i wiele innychWojtas83 pisze:Panowie mam problem z odpalaniem swojego auta. Kupiłem auto w środę, przez cały dzień chodziło jak marzenie, a rano następnego dnia nie chciało odpalić
25-180jak-sie-upewnic-czy-pompa-wtrysko ... t16652.htm
a6-c5-25tdipompa-spietrzajaca-w-zbiorniku-vt18203.htm
które niedawno były na gorąco (szukajka) o zapowietrzaniu. Zastosuj się do niektórych wypowiedzi/zwróć uwagę na wymiany wężyków,opasek itd. Zastosuj się do tego ......
......a na ewentualną reanimację VP przyjdzie jeszcze czas.kumangt pisze:siemka jak masz 2.5 to pewnie pompa a to koszt dosyc do 3tys sie zmiescisz ktos moze sprzedal bo wiedzial co jest oby to bylo co innego jakies powietrze pozdrawiam
"Spokój nas uratuje"
Pozdrawiam
Okazało się, że poleciała pompka paliwowa w baku.Jest już założona nowa Siemensa tylko padł mi akumulator i nie chcę go już męczyć więc spróbuje odpalić rano.Co do reklamacji to od lat handluje autami i w takich sytuacjach nie będę jechał do Włoch składać reklamacji
Mam tylko nadzieję, że auto będzie teraz chodziło jak ta lala i będzie cieszyć przyszłego właściciela.