Dodek, Taki bardziej piaskowy, zobacze Ci firme dziś w pracy.
Fotki wnętrza będą w weekend po kompleksowym sprzątaniu.. :-D
[100 C4] 2.5 TDI AAT Avant - Moja Truskawa :)
Miał być update, więc jest...
Xenonik już jest, teraz przyszedł czas na tył. Było tak:
![Obrazek]()
A jest tak: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
![Obrazek]()
![Obrazek]()
lampki pasują idealnie, tylko oczywiście nie było przy nich uszczelek i oprawek na żarówki. Uszczelki zrobiłem sam, a oprawki pasują z ori lamp od setki. Blenda pasuje "prawie". To prawie wzięło sie stąd, że klamka do otwierania jest szersza o 3 cm i trzeba ściąć kawałek plastiku z blendy (po 1.5cm z każdej strony) w miejscu otworu pod tą klamkę. Samą klamke też trzeba wyjąć, odciąć ten kawałek "blendy" którym sie ciągnie, bo musi się ona schować pod blendą z A6 i mieć pewien skok żeby klapa mogła sie otwierać. Po odcięciu zbędnego balastu rant polerujemy papierkiem żeby był gładziutki i lakierujemy żeby nie było jej widać. Otwory pasują, nic nie trzeba wiercić.
Po myciu małe sesion, w przyszłym tygodniu wyleci ten gril z siatki, już idzie do mnie ori. Pozatym, kratki w zderzaku po spotkaniu z psem też mają już dość i będą nowe
![Obrazek]()
Obiecane fotki z wnętrza, nie było czasu na więcej zdjęć bo zaczynało padać:
![Obrazek]()
![Obrazek]()
W dalszym ciągu szukam narożnych lamp do tyłu w przyzwoitym stanie bez pęknięć i nie w kosmicznych pieniądzach jak w sklepie 230zł za nową helle... No i w przyszłym miesiącu będzie też rozbiórka przodu do wymiany koła pasowego i może polakieruje zderzak przy okazji, chociaż w dalszym ciągu zastanawiam sie nad lakierowaniem całej i może ten aspekt narazie sobie odpuszcze. Napewno na dniach wymieniać będe olej bo przelatałem już 10 tysi...
Xenonik już jest, teraz przyszedł czas na tył. Było tak:
A jest tak: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
lampki pasują idealnie, tylko oczywiście nie było przy nich uszczelek i oprawek na żarówki. Uszczelki zrobiłem sam, a oprawki pasują z ori lamp od setki. Blenda pasuje "prawie". To prawie wzięło sie stąd, że klamka do otwierania jest szersza o 3 cm i trzeba ściąć kawałek plastiku z blendy (po 1.5cm z każdej strony) w miejscu otworu pod tą klamkę. Samą klamke też trzeba wyjąć, odciąć ten kawałek "blendy" którym sie ciągnie, bo musi się ona schować pod blendą z A6 i mieć pewien skok żeby klapa mogła sie otwierać. Po odcięciu zbędnego balastu rant polerujemy papierkiem żeby był gładziutki i lakierujemy żeby nie było jej widać. Otwory pasują, nic nie trzeba wiercić.
Po myciu małe sesion, w przyszłym tygodniu wyleci ten gril z siatki, już idzie do mnie ori. Pozatym, kratki w zderzaku po spotkaniu z psem też mają już dość i będą nowe
Obiecane fotki z wnętrza, nie było czasu na więcej zdjęć bo zaczynało padać:
W dalszym ciągu szukam narożnych lamp do tyłu w przyzwoitym stanie bez pęknięć i nie w kosmicznych pieniądzach jak w sklepie 230zł za nową helle... No i w przyszłym miesiącu będzie też rozbiórka przodu do wymiany koła pasowego i może polakieruje zderzak przy okazji, chociaż w dalszym ciągu zastanawiam sie nad lakierowaniem całej i może ten aspekt narazie sobie odpuszcze. Napewno na dniach wymieniać będe olej bo przelatałem już 10 tysi...
Było:
VW Golf mk2 1.6TD 70PS
VW Golf mk1 TDic +/- 90PS
Audi 100/A6 C4 2.5 TDI AAT +/-130PS
Jest:
SEAT Toledo 1M 1.9 TDI 150PS
VW Golf mk2 1.6TD 70PS
Jest:
Troszke cisza nastała, widze kolejne zmiany, jakby ci to delikatnie powiedzieć, jesli nastawiałes sie na zmiane tylnych swiateł to lepiej byłoby poszukac jakies blendy od S4 C4, powiem ci tak tylne swiatłaa od A6 C4 nie sa wcale ładniejsze od tych co miales, jedynym slusznym rozwiazaniem byłaby blenda od Audi 100 S4, ale brawo za checi, wyglada równiez ładnie, tak trzymac kolego 

USUNIęTO - Regulamin Forum pkt 29!
- mastacrx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciek
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
jak najbardziej popieramÂŁukasz 32 pisze:ci tak tylne swiatłaa od A6 C4 nie sa wcale ładniejsze od tych co miales, jedynym slusznym rozwiazaniem byłaby blenda od Audi 100 S4
Moja była: Audi 100 C4 Avant 2.8 AAH Quattro.
Zapraszam na forum Audi A7 .
Zapraszam na forum Audi A7 .
Dlaczego zmieniłem tył na A6? Bo bardzo nie podoba mi sie ori blenda z setki, między innymi przez tą klamkę po środku i szpary w niej. Zresztą lampki też wydają mi się ładniejsze, a co do S4 to niestety nie jest w moim guście, nie każdemu musi podobać się to samo
Pora na nowe fotki. Co się zmieniło? Front, odblaski w lampach zmienione na czarne, lampa wygląda ciemniej i w nocy nie rozświetla się cały klosz, widać jedynie postojówkę i soczewke z xenonem. Z kierunkami z musu musiałem coś zrobić, bo białe przy tej lampie wyglądały nie za dobrze. Do tego wyrzuciłem gril z siatki (jak ktoś jest chętny - sprzedam
) i kupiłem taki jak powinien być, Audiola odrazu zmieniła wizerunek.
W przyszłym tygodniu powinny przyjść opony, więc przy odrobinie sprzyjających warunków cykne kilka zdjęć na nowych bucikach.
Na koniec pytanie i 2 ogłoszenia:
- Jak zdjąć obudowe z lusterek (tą część lakierowaną)?
Kupie:
- Lewą lampę narożną do avanta (czyli do mojej audi)
- Kpl. listwe na bok od a6 (kolory obojętne, mocowanie również, mogą być delikatnie uszkodzone)
Fotki:
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
[ Dodano: 2010-06-03, 00:28 ]
[ Dodano: 2011-04-05, 21:43 ]
Audiola już w pełnym letnim setupie na 16", po kilkudniowej walce udało się wrzucić zegarki z A6 z digitalem, wszystko podpięte, teraz szukam szafy z pełnym fisem :mrgreen:
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Niestety w przyszłym tygodnia pompa idzie na stół bo pojawiły się problemy z mocą, mam nadzieje że cena z nóg mnie nie zbije, zważywszy na to że na przełomie kwietnia i maja auto idzie do rozbiórki, małe przygotowanie i lakierowane w 80% a jak prace będą szybko postępować to w całości.

Pora na nowe fotki. Co się zmieniło? Front, odblaski w lampach zmienione na czarne, lampa wygląda ciemniej i w nocy nie rozświetla się cały klosz, widać jedynie postojówkę i soczewke z xenonem. Z kierunkami z musu musiałem coś zrobić, bo białe przy tej lampie wyglądały nie za dobrze. Do tego wyrzuciłem gril z siatki (jak ktoś jest chętny - sprzedam

W przyszłym tygodniu powinny przyjść opony, więc przy odrobinie sprzyjających warunków cykne kilka zdjęć na nowych bucikach.
Na koniec pytanie i 2 ogłoszenia:
- Jak zdjąć obudowe z lusterek (tą część lakierowaną)?
Kupie:
- Lewą lampę narożną do avanta (czyli do mojej audi)
- Kpl. listwe na bok od a6 (kolory obojętne, mocowanie również, mogą być delikatnie uszkodzone)
Fotki:
[ Dodano: 2010-06-03, 00:28 ]
[ Dodano: 2011-04-05, 21:43 ]
Audiola już w pełnym letnim setupie na 16", po kilkudniowej walce udało się wrzucić zegarki z A6 z digitalem, wszystko podpięte, teraz szukam szafy z pełnym fisem :mrgreen:
Niestety w przyszłym tygodnia pompa idzie na stół bo pojawiły się problemy z mocą, mam nadzieje że cena z nóg mnie nie zbije, zważywszy na to że na przełomie kwietnia i maja auto idzie do rozbiórki, małe przygotowanie i lakierowane w 80% a jak prace będą szybko postępować to w całości.
Było:
VW Golf mk2 1.6TD 70PS
Jest:
VW Golf mk2 1.6TD 70PS
Jest: