Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6] [ C5 ]Kluczyk w pozycje start zero reakcji

Elektryka
ODPOWIEDZ
onczopek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6] [ C5 ]Kluczyk w pozycje start zero reakcji

Post autor: onczopek » 03 mar 2010, 06:39

Witam wszystkich forumowiczów, nie jestem nowy na forum lecz zapomniałem i loginu i hasła oraz maila na którego konto rejestrowałem. Panowie potrzebuje pomocy bo przy mojej niuni coś się zepsuło. A więc do rzeczy.

Przez cała zime samochód spisywał się znakomicie, wczoraj wsiadłem i oO wielki zdziw, przekrecam kluczyk w pozycje start to zero reakcji , tak jak by ktoś zdjął kabel główny plusowy z rozrusznika, zaznaczam ze jak daje kluczyk w pozycje start to podświetlenie świateł mijania oraz radio się wygasza ale wciąż brak reakcji. Próbowałem odpiąć kleme z aku , też nic to nie dało dopiero odpaliłem na pych bo inaczej został bym w lesie na noc.

Bardzo prosze o jakieś sugestie bo nawet nie mam jak do mechanika podleciec. Aha powiedzcie gdzie w tym samochodzie znajduje się rozrusznik oraz jakieś przewody które ida do niego najpierw zaczne od tego. Do bardziej zaawansowanych mam pytanie gdzie znajduje się przekaźnik rozrusznika bo obiło mi się o uszy że takie cosik istnieje.

Z góry dziękuje serdecznie za pomoc i czekam cierpliwie na jakieś sugestie.
Ostatnio zmieniony 03 mar 2010, 07:02 przez onczopek, łącznie zmieniany 1 raz.

onczopek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Hmm

Post autor: onczopek » 03 mar 2010, 07:03

Jak napisałem nie byłem nowy na tym forum ale zastosowalem sie do zalecen Administratorów.

Awatar użytkownika
LuQas
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Janek ASO Audi
Rocznik: 2000
Moje auto: RS6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 5.0 580KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: LuQas » 03 mar 2010, 07:43

1.Mam Jeepa Grand Cherokee ZJ '98 i miałem to samo, po dłubaniu przez kilka dni okazało się że alarm który padł miał odciecie stacyjki na rozrusznik. Na twoim miejscu sprawdził bym czy kabel sygnałowy ze stacyjki daje napiecie na rozrusznik ( ty mierzysz miernikiem a ktoś kreci kluczykiem )
2. Weź zlokalizuj rozruch i z grubego kabla na bendix daj mu prąd i czy zapali.

Nie wiem czy nie lepiej bedzie ci jechać na kanał zdjąć osłonę silnika i wtedy będzie lepszy dostęp do rozrusznika. Ja nie musiałem bo Jeep wysoki <ok>

onczopek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: onczopek » 03 mar 2010, 14:52

ok. Panowie dziekuje za zainteresowanie się tematem zaraz biore się za sprawdzenie stacyjki oraz głównego zasilania rozrusznika. Tak pech chciał że akurat teraz coś się stało kiedy mi ten samochód naprawde potrzebny. Jeszcze raz dziękuje.

[ Dodano: 2010-03-04, 17:16 ]
Ok , to co udało mi się zdiagnozować to do rozruśnika nie dochodzi 12V po przekreceniu kluczyka w pozycje start, panowie powiedzcie które kable zewrzeć aby napewno wykluczyć rozrusznik . ÂŻeby zabrać się za stacyjke. Bardzo prosze o pomoc ponieważ robie to pod blokiem a warunki meterologiczne raczej nie sprzyjają. Dziękuje odrazu za porady.

Awatar użytkownika
K@MiL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: K@MiL » 04 mar 2010, 19:58

LuQas pisze:dłubaniu przez kilka dni okazało się że alarm który padł miał odciecie stacyjki na rozrusznik
LuQas, gdyby tak było to onczopek, by autka nie odpalił na pych.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja