Nawigacja GPS nie działa poprawnie
Nawigacja GPS nie działa poprawnie
Witam. Mam Audi quattro a6 c6 2005 wersja z USA. Mam pytanie jaka mapa była by najlepsza i działała poprawnie dla tego auta? Testowałem już dwie wersje MMI Europa 2009 i 2010 rok i w obu przypadkach przy wpisywaniu miejsca docelowego reakcja jest taka jak by nawigacja wpisanego adresu nie przyjmowała. By dojechać do jakiegoś miasta muszę za posiłkować się wybierając nie adres a np. stacje benzynową, hotel itp. wtedy wszystko działa poprawnie i miejsce docelowe jest wybrane. Może jest ktoś mi wstanie pomoc co może być tego powodem. Z góry dziękuje :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 03 mar 2010, 07:26 przez Mirazx, łącznie zmieniany 3 razy.
Na początku też tak miałem z navi. Czynności jakie musisz zrobić to:
1) przekodować sterowniki z usa na eu
2) wgrać europejski soft, najlepiej 5570
3) przed wgraniem softu zignorować region code (gdzieś już ktoś o tym na forum klarował dokładnie jak to zrobić)- z tego co pamiętam można to zrobić szybko w hidden menu jeśli nie masz vaga.
Pozdrawiam
3) przed wgraniem softu zignorować region code (gdzieś już ktoś o tym na forum klarował dokładnie jak to zrobić)- z tego co pamiętam można to zrobić szybko w hidden menu jeśli nie masz vaga.
Pozdrawiam
Dzięki wszystkim za reakcje na postamichske pisze:Na początku też tak miałem z navi. Czynności jakie musisz zrobić to:
Pozdrawiam

Troszkę pytam jako laik.. co kryje się pod pod pojęciem "1) przekodować sterowniki z usa na eu" i jak to zrobić?
"2) wgrać europejski soft, najlepiej 5570" - to rozumiem ze taka operacja jak tutaj jest opisana mnie czeka?
Czy cos jeszcze warto wiedzieć zanim zaryzykuje tych kroków? To VAG jest faktycznie niezbędne wystarczy mieć CD z upgrade? Czy lepiej komuś to zlecić?
Pozdr.
Pierwszy pkt dotyczy tego żebyś miał szybkość w km, spalanie l/100, parzyste stacje radiowe,temp w celcjuszach i jeszcze kilka innych elementów które w eu nie działają.
Cały drugi punkt jest zawarty tutaj:
a6-c6-mmi-update-opis-aktualizacji-foto ... vt7996.htm
Możesz go zrobić sam bo każdy laik to zrobi bez problemu (wkładasz płyty i czekasz w zasadzie)- szkoda wydawać 200zł jakiemuś pseudo specowi.
Pamiętaj że najpierw musisz przed aktualizacją mmi zaznaczyć 2 rzeczy w zielonym menu (hidden menu). Tutaj masz opis jak to zrobić vagiem i bez vaga :
http://audiforum.us/mmi/9565-usa-mmi-co ... ble-2.html
Bez vaga wciskasz setup+car , następnie wchodzisz w MMI, potem Settings i zaznaczasz "SWDL manuell” i “SWDL ignore Region/VMC". Mi się to udało bez vaga zrobić błyskawicznie. Wiem że często nie da się wejść do zielonego menu bez vaga więc być może będzie potrzebny.
Pozdrawiam.
Cały drugi punkt jest zawarty tutaj:
a6-c6-mmi-update-opis-aktualizacji-foto ... vt7996.htm
Możesz go zrobić sam bo każdy laik to zrobi bez problemu (wkładasz płyty i czekasz w zasadzie)- szkoda wydawać 200zł jakiemuś pseudo specowi.
Pamiętaj że najpierw musisz przed aktualizacją mmi zaznaczyć 2 rzeczy w zielonym menu (hidden menu). Tutaj masz opis jak to zrobić vagiem i bez vaga :
http://audiforum.us/mmi/9565-usa-mmi-co ... ble-2.html
Bez vaga wciskasz setup+car , następnie wchodzisz w MMI, potem Settings i zaznaczasz "SWDL manuell” i “SWDL ignore Region/VMC". Mi się to udało bez vaga zrobić błyskawicznie. Wiem że często nie da się wejść do zielonego menu bez vaga więc być może będzie potrzebny.
Pozdrawiam.