Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Nawigacja GPS nie działa poprawnie

Nawigacja fabryczna
ODPOWIEDZ
Mirazx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Nawigacja GPS nie działa poprawnie

Post autor: Mirazx » 01 mar 2010, 12:20

Witam. Mam Audi quattro a6 c6 2005 wersja z USA. Mam pytanie jaka mapa była by najlepsza i działała poprawnie dla tego auta? Testowałem już dwie wersje MMI Europa 2009 i 2010 rok i w obu przypadkach przy wpisywaniu miejsca docelowego reakcja jest taka jak by nawigacja wpisanego adresu nie przyjmowała. By dojechać do jakiegoś miasta muszę za posiłkować się wybierając nie adres a np. stacje benzynową, hotel itp. wtedy wszystko działa poprawnie i miejsce docelowe jest wybrane. Może jest ktoś mi wstanie pomoc co może być tego powodem. Z góry dziękuje :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 03 mar 2010, 07:26 przez Mirazx, łącznie zmieniany 3 razy.

michske
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: michske » 01 mar 2010, 20:43

Na początku też tak miałem z navi. Czynności jakie musisz zrobić to:
1) przekodować sterowniki z usa na eu
2) wgrać europejski soft, najlepiej 5570
3) przed wgraniem softu zignorować region code (gdzieś już ktoś o tym na forum klarował dokładnie jak to zrobić)- z tego co pamiętam można to zrobić szybko w hidden menu jeśli nie masz vaga.
Pozdrawiam

Mirazx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Mirazx » 02 mar 2010, 14:28

michske pisze:Na początku też tak miałem z navi. Czynności jakie musisz zrobić to:
1) przekodować sterowniki z usa na eu
2) wgrać europejski soft, najlepiej 5570
3) przed wgraniem softu zignorować region code (gdzieś już ktoś o tym na forum klarował dokładnie jak to zrobić)- z tego co pamiętam można to zrobić szybko w hidden menu jeśli nie masz vaga.
Pozdrawiam
Dzięki wszystkim za reakcje na posta :-)
Troszkę pytam jako laik.. co kryje się pod pod pojęciem "1) przekodować sterowniki z usa na eu" i jak to zrobić?
"2) wgrać europejski soft, najlepiej 5570" - to rozumiem ze taka operacja jak tutaj jest opisana mnie czeka?

Czy cos jeszcze warto wiedzieć zanim zaryzykuje tych kroków? To VAG jest faktycznie niezbędne wystarczy mieć CD z upgrade? Czy lepiej komuś to zlecić?
Pozdr.

Mirazx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Mirazx » 02 mar 2010, 14:40

No troszke poświeciłem juz czasu na forum i nie powiem bo sporo wiedzy już nabyłem jakieś punkty zaczepienia mam a czy może ktoś jeszcze rozwinąć kwestie pierwszego pkt. "..1) przekodować sterowniki z usa na eu.." i czy dobrze rozumiem to co mnie ewentualnie czeka w 2 punkcie? ;-)

michske
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: michske » 02 mar 2010, 18:35

Pierwszy pkt dotyczy tego żebyś miał szybkość w km, spalanie l/100, parzyste stacje radiowe,temp w celcjuszach i jeszcze kilka innych elementów które w eu nie działają.
Cały drugi punkt jest zawarty tutaj:
a6-c6-mmi-update-opis-aktualizacji-foto ... vt7996.htm
Możesz go zrobić sam bo każdy laik to zrobi bez problemu (wkładasz płyty i czekasz w zasadzie)- szkoda wydawać 200zł jakiemuś pseudo specowi.
Pamiętaj że najpierw musisz przed aktualizacją mmi zaznaczyć 2 rzeczy w zielonym menu (hidden menu). Tutaj masz opis jak to zrobić vagiem i bez vaga :
http://audiforum.us/mmi/9565-usa-mmi-co ... ble-2.html
Bez vaga wciskasz setup+car , następnie wchodzisz w MMI, potem Settings i zaznaczasz "SWDL manuell” i “SWDL ignore Region/VMC". Mi się to udało bez vaga zrobić błyskawicznie. Wiem że często nie da się wejść do zielonego menu bez vaga więc być może będzie potrzebny.
Pozdrawiam.

Mirazx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Mirazx » 03 mar 2010, 07:36

Dzięki WIELKIE michske muszę poszperać teraz tylko te płyty do update'u i pewnie coś popróbuje. Mam nadzieje ze się uda. Jak nie zamkną mi tego tematu :-/ opisze jak wypadała "operacja".

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja