[All C5]Nie otwierają sie drzwi
- wojtekdob
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Widze ze na ten temat jest dosc duzo na tej stronie.
Dosc wielu klubowiczow spotkalo sie z tym problemem ja tez do was dolanczam.
U mnie tez drzwi chwycily i nie odpuszczaja.
dokladnie tak jak powyzej. Wczesniej przytrafilo mi sie to 2 moze 3 razy ale myslalem ze to moze mroz wiec dogrzewalem wnetrze samochodu na maksa i odpuszczalo ale to byl tylko fart.
Teraz jestem pewien ze to nie mroz bo tu na wyspach teraz jest +6'C a drzwi nie reaguja od 4 dni jest tylko ten podwojny "klik" podczas pracy centralnego ktory probuje dzwignac cypelek do gory bez skutku.
Mam pytanko do klubowiczow czy ktos poradzil sobie z tym w troche inny sposob niz opisane powyzej zaden z nich nie dziala w moim przypadku a nie bardzo chce uzywac szlifierki.
Wojtek
Dosc wielu klubowiczow spotkalo sie z tym problemem ja tez do was dolanczam.
U mnie tez drzwi chwycily i nie odpuszczaja.
dokladnie tak jak powyzej. Wczesniej przytrafilo mi sie to 2 moze 3 razy ale myslalem ze to moze mroz wiec dogrzewalem wnetrze samochodu na maksa i odpuszczalo ale to byl tylko fart.
Teraz jestem pewien ze to nie mroz bo tu na wyspach teraz jest +6'C a drzwi nie reaguja od 4 dni jest tylko ten podwojny "klik" podczas pracy centralnego ktory probuje dzwignac cypelek do gory bez skutku.
Mam pytanko do klubowiczow czy ktos poradzil sobie z tym w troche inny sposob niz opisane powyzej zaden z nich nie dziala w moim przypadku a nie bardzo chce uzywac szlifierki.
Wojtek
- wojtekdob
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Proponuje za wczasu wykrecic srubk mocujace boczek drzwi moze sie przydac pozniej.Qris pisze:Ja mam tak co jakis czas i pomecze sie z nim pobawie stacyjka centralnym i puszcza
Jan tez mialem tak tylko co jakis czas puszczalo. teraz to juz ponad miesiac bez skutku.
[ Dodano: 2010-05-15, 09:31 ]
Witam.
Drzwi sie same otworzyly po 3 miesiacach. wczesniej aktywowalem alarm poprzez awaryjne otworzenie innych drzwi, byc moze to spowodowalo odpuszczenie opcji safe.
Od razu po otwarciu wymienilem zamek na nowszy z mlodszego modelu.
Teraz dziala super.
Witam. Miałem podobny problem. Ale propozycja wycinania czegtokolwiek(czy zamka czy tapicerki) to jakiś absurd. Nie róbcie takich rzeczy bo to kompletna rzeźnia. Ja wczoraj uporałem się z tym problemem. Tzn. największym było otworzenie drzwi. Sposobem na to okazało się kilkukrtone wciskanie przycisku otwierania na drzwiach kierowcy i równoczesne enegrgiczne pociąganie za klemke drzwi pasarzera(nieraz wymaga cierpliwości) ale się opłaca bo nic nie musimy rozwalać. Zamek wyjąłem, rozebrałem i wyczyściłem bo się blokowała jedna z przekładni slimakowych i śmiga
. Pozdrawiam i powodzenia

Czasami to nie działa;)zbiku01 pisze: Sposobem na to okazało się kilkukrtone wciskanie przycisku otwierania na drzwiach kierowcy i równoczesne enegrgiczne pociąganie za klemke drzwi pasarzera(nieraz wymaga cierpliwości) ale się opłaca bo nic nie musimy rozwalać.
Miałem taki problem i udało mi się go rozwiązać.
trzeba rozebrać plastiki na około drzwi(działa tylko na drzwi tylne). Odkręcić śrubki trzymające tapicerkę i ją unieść i odgiąć jak najbardziej się da. Trzy śruby trzymające mechanizm szyb też da się odkręcić. Da to wam możliwość manewrowania w tym ciasnym środowisku. potem bierzemy prent i młotek i wakimy w zamek od środka aż się posypie. Po chwili powinien puścić pierwszy rygiel i wtedy jesteśmy już w domu. Oczywiście metoda jest bardzo niebezpieczna dla szyby ale w moim przypadku skuteczna.
UWAGA!!! pręt musi być tępy. Przecinak może zejść i zrobić dziurę w drzwiach.
UWAGA2!!! Metoda może mieć opłakane skutki ze względu na swoją moc destrukcyjną narzędzi.
- wojtekdob
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
problem jest troche inny. to tak jakbys probowal ciagnac za klamke przy wcisnietym ryglu/cypelku poprostu centralny nie zwalnia tego jednego zamka i kropka zostaja ci do dyspozycji tylko inne drzwi co czasem jest uciazliwe. radze nie doswiadczac.LukasAFC pisze:W sumie czasem od strony kierowcy u mnie drzwi mi zasysa i nie chca sie otworzyc, szczegolnie jezeli jest goraco i auto w srodku nagrzane. Wystarczy nacisnac, docisnac drzwi i dziala. Nie wiem tylko czy to nie aby inny problem koledzy maja w temacie.
Problem ktory opisales w moim samochodzie tez juz wystapil. fajnie jest zmienic sobie zamek na nowszy wtedy dziala super. Pozdrawiam
Czy problem został rozwiązany??
Bo właśnie wczoraj rozbierałem cały zamek. Tam są dwa silniczki, jeden z nich zamyka i otwiera centralny a drugi rygluje. Ten co rygluje nie pozwoli otworzyć drzwi z wewnątrz. Z zewnątrz powinieneś móc otworzyć drzwi z kluczyka. Jeżeli się nie ta oznacza to że nie silniczek jest problemem a najprawdopodobniej ułamana część która się zaklinowała i musisz poprostu delikatnie manewrować w jedną i drugą może się w pewnym momencie odblokuje.
Ja na twoim miejscu poszukałbym kogoś kto otwiera zatrzaśnięte autka. Ja mam numer do chłopaka ale w okolicach ÂŁodzi co otwiera każde autko.
Bo właśnie wczoraj rozbierałem cały zamek. Tam są dwa silniczki, jeden z nich zamyka i otwiera centralny a drugi rygluje. Ten co rygluje nie pozwoli otworzyć drzwi z wewnątrz. Z zewnątrz powinieneś móc otworzyć drzwi z kluczyka. Jeżeli się nie ta oznacza to że nie silniczek jest problemem a najprawdopodobniej ułamana część która się zaklinowała i musisz poprostu delikatnie manewrować w jedną i drugą może się w pewnym momencie odblokuje.
Ja na twoim miejscu poszukałbym kogoś kto otwiera zatrzaśnięte autka. Ja mam numer do chłopaka ale w okolicach ÂŁodzi co otwiera każde autko.