Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[All C5]Nie otwierają sie drzwi

Wnętrze
Awatar użytkownika
wojtekdob
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Wojtek
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: wojtekdob » 15 lut 2010, 22:00

Widze ze na ten temat jest dosc duzo na tej stronie.
Dosc wielu klubowiczow spotkalo sie z tym problemem ja tez do was dolanczam.
U mnie tez drzwi chwycily i nie odpuszczaja.
dokladnie tak jak powyzej. Wczesniej przytrafilo mi sie to 2 moze 3 razy ale myslalem ze to moze mroz wiec dogrzewalem wnetrze samochodu na maksa i odpuszczalo ale to byl tylko fart.
Teraz jestem pewien ze to nie mroz bo tu na wyspach teraz jest +6'C a drzwi nie reaguja od 4 dni jest tylko ten podwojny "klik" podczas pracy centralnego ktory probuje dzwignac cypelek do gory bez skutku.

Mam pytanko do klubowiczow czy ktos poradzil sobie z tym w troche inny sposob niz opisane powyzej zaden z nich nie dziala w moim przypadku a nie bardzo chce uzywac szlifierki.
Wojtek

Qris

Post autor: Qris » 15 lut 2010, 22:28

naładuj akumulator prostownikiem ile wlezie i napisz czy pomogło

Awatar użytkownika
wojtekdob
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: wojtekdob » 28 lut 2010, 22:36

powiem tak opcja z akumulatorem nie dziala.

Qris

Post autor: Qris » 01 mar 2010, 14:09

Ja mam tak co jakis czas i pomecze sie z nim pobawie stacyjka centralnym i puszcza

Awatar użytkownika
wojtekdob
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: wojtekdob » 02 mar 2010, 08:39

Qris pisze:Ja mam tak co jakis czas i pomecze sie z nim pobawie stacyjka centralnym i puszcza
Proponuje za wczasu wykrecic srubk mocujace boczek drzwi moze sie przydac pozniej.
Jan tez mialem tak tylko co jakis czas puszczalo. teraz to juz ponad miesiac bez skutku.

[ Dodano: 2010-05-15, 09:31 ]
Witam.
Drzwi sie same otworzyly po 3 miesiacach. wczesniej aktywowalem alarm poprzez awaryjne otworzenie innych drzwi, byc moze to spowodowalo odpuszczenie opcji safe.
Od razu po otwarciu wymienilem zamek na nowszy z mlodszego modelu.
Teraz dziala super.

zbiku01
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zbiku01 » 15 lip 2010, 13:41

Witam. Miałem podobny problem. Ale propozycja wycinania czegtokolwiek(czy zamka czy tapicerki) to jakiś absurd. Nie róbcie takich rzeczy bo to kompletna rzeźnia. Ja wczoraj uporałem się z tym problemem. Tzn. największym było otworzenie drzwi. Sposobem na to okazało się kilkukrtone wciskanie przycisku otwierania na drzwiach kierowcy i równoczesne enegrgiczne pociąganie za klemke drzwi pasarzera(nieraz wymaga cierpliwości) ale się opłaca bo nic nie musimy rozwalać. Zamek wyjąłem, rozebrałem i wyczyściłem bo się blokowała jedna z przekładni slimakowych i śmiga <ok> . Pozdrawiam i powodzenia

rychu1111
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rychu1111 » 27 lip 2010, 21:03

zbiku01 pisze: Sposobem na to okazało się kilkukrtone wciskanie przycisku otwierania na drzwiach kierowcy i równoczesne enegrgiczne pociąganie za klemke drzwi pasarzera(nieraz wymaga cierpliwości) ale się opłaca bo nic nie musimy rozwalać.
Czasami to nie działa;)

Miałem taki problem i udało mi się go rozwiązać.

trzeba rozebrać plastiki na około drzwi(działa tylko na drzwi tylne). Odkręcić śrubki trzymające tapicerkę i ją unieść i odgiąć jak najbardziej się da. Trzy śruby trzymające mechanizm szyb też da się odkręcić. Da to wam możliwość manewrowania w tym ciasnym środowisku. potem bierzemy prent i młotek i wakimy w zamek od środka aż się posypie. Po chwili powinien puścić pierwszy rygiel i wtedy jesteśmy już w domu. Oczywiście metoda jest bardzo niebezpieczna dla szyby ale w moim przypadku skuteczna.

UWAGA!!! pręt musi być tępy. Przecinak może zejść i zrobić dziurę w drzwiach.
UWAGA2!!! Metoda może mieć opłakane skutki ze względu na swoją moc destrukcyjną narzędzi.

zbiku01
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zbiku01 » 28 lip 2010, 00:57

No tak ale żeby rozebrać plastiki, musimy najpierw otworzyć drzwi :). Więc z tym jest największy problem.Otworzyć je może tylko centralnym.

LukasAFC
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: LukasAFC » 06 sie 2010, 10:04

W sumie czasem od strony kierowcy u mnie drzwi mi zasysa i nie chca sie otworzyc, szczegolnie jezeli jest goraco i auto w srodku nagrzane. Wystarczy nacisnac, docisnac drzwi i dziala. Nie wiem tylko czy to nie aby inny problem koledzy maja w temacie.
Opona piszczy ziom ,po co niszczyc ja...

Awatar użytkownika
wojtekdob
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: wojtekdob » 06 sie 2010, 12:22

LukasAFC pisze:W sumie czasem od strony kierowcy u mnie drzwi mi zasysa i nie chca sie otworzyc, szczegolnie jezeli jest goraco i auto w srodku nagrzane. Wystarczy nacisnac, docisnac drzwi i dziala. Nie wiem tylko czy to nie aby inny problem koledzy maja w temacie.
problem jest troche inny. to tak jakbys probowal ciagnac za klamke przy wcisnietym ryglu/cypelku poprostu centralny nie zwalnia tego jednego zamka i kropka zostaja ci do dyspozycji tylko inne drzwi co czasem jest uciazliwe. radze nie doswiadczac.
Problem ktory opisales w moim samochodzie tez juz wystapil. fajnie jest zmienic sobie zamek na nowszy wtedy dziala super. Pozdrawiam

mily

Post autor: mily » 24 paź 2010, 13:06

Czy problem został rozwiązany??

Bo właśnie wczoraj rozbierałem cały zamek. Tam są dwa silniczki, jeden z nich zamyka i otwiera centralny a drugi rygluje. Ten co rygluje nie pozwoli otworzyć drzwi z wewnątrz. Z zewnątrz powinieneś móc otworzyć drzwi z kluczyka. Jeżeli się nie ta oznacza to że nie silniczek jest problemem a najprawdopodobniej ułamana część która się zaklinowała i musisz poprostu delikatnie manewrować w jedną i drugą może się w pewnym momencie odblokuje.

Ja na twoim miejscu poszukałbym kogoś kto otwiera zatrzaśnięte autka. Ja mam numer do chłopaka ale w okolicach ÂŁodzi co otwiera każde autko.

zbiku01
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zbiku01 » 27 sty 2016, 10:37

Jest jeszcze jeden ciekawy sposób ;). Wchodzimy do samochodu, włączamy muze z dobrym basem najlepiej dośc głośno. Drgania ,które wytwarza bas przekazywane są na drzwi oraz zamki i wtedy próbujemy otwierac. Śmieszne ale skuteczne. Już parę razy mi się tak udało odblokowac. <okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja