[V6] napinacze łańcucha rozrządu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
santo dzieki ,rozpieszczasz mnie hhehehehehe
<piwo>regeneracja spręzyny ,no mozna nowa zrobic,ale musisz znac charakterystyke pracy,ale to koszty.wiec trza okaszyjnie kupowac

<piwo>regeneracja spręzyny ,no mozna nowa zrobic,ale musisz znac charakterystyke pracy,ale to koszty.wiec trza okaszyjnie kupowac

"Jestem nieuczciwy i możesz uczciwie liczyć na moją nieuczciwość. To uczciwi są nieprzewidywalni, zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie... głupiego..."
Cpt. Jack Sparrow
Cpt. Jack Sparrow
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Santos
- Rocznik: 2000
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Mój silnik to jeszcze musi poczekać aż będzie złożony czeka aż reszta gratów przyjedzie z Niemiec, dzisiaj założyłem wał korbowy no i jeszcze trochę minie zanim przyjedzie reszta gratów.Ale na tyle silników co sprawdzałem ostatnio to wszyscy mają to samo.
A tak wygląda stary i nowy napinacz te drobne elementy co leżą na przodzie to to co zostało ze ślizgów i po wydłubaniu ze środka silnika.
[ Dodano: 2010-02-23, 23:39 ]
ÂŁańcuchy oczywiście też nowe będą założone bo one mało bo mało ale się wyciągają a poza tym jeden dostał po du...ie od ślizgu i jest trochę zjechany wiec do wymiany automatycznie.
A tak wygląda stary i nowy napinacz te drobne elementy co leżą na przodzie to to co zostało ze ślizgów i po wydłubaniu ze środka silnika.
[ Dodano: 2010-02-23, 23:39 ]
ÂŁańcuchy oczywiście też nowe będą założone bo one mało bo mało ale się wyciągają a poza tym jeden dostał po du...ie od ślizgu i jest trochę zjechany wiec do wymiany automatycznie.
Nigdy nie jeżdze szybciej niż widzę...
Santo ty widze robisz silnik praktycznie a raczej prawie ze nówke sztuke.wiadomo ze tej kasy sie juz nie odzyska.zastanawiałeś sie wogle czy jest sens remontowac cały silnik? Przyznam sie bez bicia jak by mi juz cos w silniku rechotało to bym szukał 2 silnika lub zmienił auto.Ale osobiscie to co robisz to mi sie podoba. :mrgreen:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
a teraz ja cos powiem,chrobotanie u mnie ustaje ,nie wiem na jak długo ale zrobiło sie cicho.
santo.zawory zwrotne i nowe oringi na rureczce pod kolektorem i mycie zdaje chyba egzamin.
tego preparatu uzyłem:link macie
http://www.wynns.pl/top/wynns%20do%20oleju.php
zalałem na poczatku po kupnie mobil 10w40,potem castrol 10w40 i to byla gownianym posunieciem.
teraz zaryzykowałem 5w40 i wlałem preparat wynn's.jest cisza.pojezdze jeszcze z 500km,popłukam i wleje konkretny olej.ale napewno fuullll sssyyyyynteeeetyyyykkkk!
bo to bylo przyczyna ,slizgi zdrowe zaznaczam.to moj przypadek.dzis sprawdziłem.
[ Dodano: 2010-02-24, 18:04 ]
CISZA CISZA CISZA :mrgreen:
santo.zawory zwrotne i nowe oringi na rureczce pod kolektorem i mycie zdaje chyba egzamin.
tego preparatu uzyłem:link macie
http://www.wynns.pl/top/wynns%20do%20oleju.php
zalałem na poczatku po kupnie mobil 10w40,potem castrol 10w40 i to byla gownianym posunieciem.
teraz zaryzykowałem 5w40 i wlałem preparat wynn's.jest cisza.pojezdze jeszcze z 500km,popłukam i wleje konkretny olej.ale napewno fuullll sssyyyyynteeeetyyyykkkk!
bo to bylo przyczyna ,slizgi zdrowe zaznaczam.to moj przypadek.dzis sprawdziłem.

[ Dodano: 2010-02-24, 18:04 ]
CISZA CISZA CISZA :mrgreen:

"Jestem nieuczciwy i możesz uczciwie liczyć na moją nieuczciwość. To uczciwi są nieprzewidywalni, zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie... głupiego..."
Cpt. Jack Sparrow
Cpt. Jack Sparrow