Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c5 all] Jaka wersja navi?

Car Audio
ODPOWIEDZ
petynas
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6 c5 all] Jaka wersja navi?

Post autor: petynas » 29 wrz 2009, 20:00

Posiadam navigation plus z 21 grudnia 1999 roku. domniemywam ze jest to wersja dx. ale czy napewno? nie czyta mi plyt dx ktore nagralem. jest to moje pierwsze uruchomienie navi. wiec moze trzeba jakos wystartowac ta plyte? jak potwierdzic na 100% czy ta navi jest dx czy non dx? Obrazek Obrazek

dzis wypalilem kolejna plyte DX i po wlozeniu do navigacji wyskakuje napis za nawigacja jest aktywna po czym po 2 sekundach wyskakuje cd defect. wie ktos o co kaman?
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2009, 20:40 przez petynas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Markus-47
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Markus-47 » 29 wrz 2009, 20:37

u mnie też nie odczytuje nagranych płytek, ale wyskakuje napis że płytka nie jest kompatybilna z systemem Travel Pilot DX i dlatego wiem że mam system DX.

petynas
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: petynas » 29 wrz 2009, 21:17

Markus-47 pisze:u mnie też nie odczytuje nagranych płytek, ale wyskakuje napis że płytka nie jest kompatybilna z systemem Travel Pilot DX i dlatego wiem że mam system DX.
to narazie pierwszy plus,ktory wskazywalby ze mam dx-a. fajnie,ale moze jeszcze ktos inny ma jakies porady i sugestie jak w 100% potwierdzic wersje nawigacji dx?

petynas
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: petynas » 01 paź 2009, 19:10

censored pisze:Masz kolego DXa na 90% , o ile ktos nie robil upgradu oprogramowania :P nonDX wychodzily do 11/1999 potem bylo DX , ale mozna tez bylo zrobic upgrade oprogramowania w nonDX az do 2000 roku , co de facto nic nie zmienialo.
oki.a co moze byc przyczyna tego ze jak nagram cd dx-a to po wlozeniu pojawia sie napis ze nawigacja jest aktywna a po chwili defect cd? cos jest spierdzielone? jak mam sprawdzoc czy navi jest sprawna i wszystko hula?

petynas
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: petynas » 02 paź 2009, 21:33

censored pisze:Zeby wyeliminowac jakies nie potrzebne bledy , to ja bym najpierw wyczyscil dokladnie laser. Opis jak to zrobic juz byl tutaj kilkukrotnie poruszany.

Poza tym wzialbym "twoja" mape i wsadzil do innej A6 zeby sprawdzic czy jest to samo, ewentualnie od kogos wzial dzialajaca mape i zobaczyl czy u ciebie pojdzie.

To na poczatek pozwoli wyeliminowac najwazniejsze "bledy" :)
ok tak, zrobie. a jak to nie pomoze to bede sie martwil dalej jak to rozgryzc:)

piptor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: piptor » 17 lut 2010, 20:25

Witam, kolegów. Nie każda nagrywarka radzi sobie z wypaleniem mapy dx. Osobiście próbowałem na 3. Lite-on, Pioonier i LG(najstarsza ma chyba z 8 lat) i dopiero ta ostania chyba daje radę. Piszę chyba bo raz spróbowałem i udało się. Następnym razem kiszka. Prawdopodobnie jest to wina programu CloneCD, za pierwszym razem użyłem wersji 3.6.x.x.(dwóch ostatnich nie pamiętam, a najgorsze to że posiałem instalkę). Kolejna próba była na najnowszej wersji 5.3.1.4 zakończyła się klęską. Teraz będę próbował z wersją 3.3.1.4 . O wynikach dam znać jutro, bo za godzinkę wyjeżdżam do pracy i będę testował płytkę nagraną tą wersją programu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja