[a6 c5] Regulacja drzwi, szpary kierowcy wzgledem błotnika
- LuQas
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janek ASO Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: RS6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 5.0 580KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
[a6 c5] Regulacja drzwi, szpary kierowcy wzgledem błotnika
Witam jak w temacie szukałem po forum ale nie znalazłem mialem zdemontowane drzwi kierowcy po załozeniu okazało sie ze mam mniejsza szpare przy błotniku wieksza miedzy lewymi drzwiami czy mozna drzwi kierowcy wyregulowac 

- spinacz2100
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szubert
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Niestety dostęp do śrub jest bardzo utrudniony , ponieważ śruby są od wewnącz również.
[ Dodano: 2010-02-16, 21:14 ]
[ Dodano: 2010-02-16, 21:14 ]
takie żeczy to w palanezie się robiło :lol:spinacz2100 pisze:ja bym spróbował wsadzić podkladki pod zawiasy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
odkopie troche kolteta ale... taka potrzeba nadeszła.
potrzebuje troche cofnąć drzwi w tył bo sa za blisko i jak teraz zima troche po piachu z błotem i sniegiem to odpada mi lakier na drzeiach bo zachacza o krawędź błotnika... to jedne śruby sa od strony drzwi na zewnątrz a tamte trzeba wyjmowac tą osłone na nogi i dojdę do obu? czy jeszcze jakieś elementy wygłuszenia i deska czy jak? bo nie kumam do konca dwoch ostatnich postów
P.S
fotki drzwi.
potrzebuje lewy dolny rog troszeczke do gory lub całość przesunąć w strone tylnych drzwi, odsunac od blotnika:
Czy wystarczy poluzowac dół i pociagnac go troche do siebie i do gory i skrecic? i fotki srubek ktora ruszyc.
![Obrazek]()
potrzebuje troche cofnąć drzwi w tył bo sa za blisko i jak teraz zima troche po piachu z błotem i sniegiem to odpada mi lakier na drzeiach bo zachacza o krawędź błotnika... to jedne śruby sa od strony drzwi na zewnątrz a tamte trzeba wyjmowac tą osłone na nogi i dojdę do obu? czy jeszcze jakieś elementy wygłuszenia i deska czy jak? bo nie kumam do konca dwoch ostatnich postów

P.S
fotki drzwi.
potrzebuje lewy dolny rog troszeczke do gory lub całość przesunąć w strone tylnych drzwi, odsunac od blotnika:
Czy wystarczy poluzowac dół i pociagnac go troche do siebie i do gory i skrecic? i fotki srubek ktora ruszyc.
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a
- Mayhem
- Forum Audi A6 / A7
da radę sięgnąć śrubę która znajduje się od wewnątrz u góry, jeśli regulacja zewnętrzna nie pomaga. Potrzebujesz grzechotki zakończonej nasadką chyba 13, śruba ukryta jest pod malutką gąbką( musisz ją tylko wyciągnąć), miałem gdzieś fotkę, jak znajdę to wrzucę. Zdejmujesz dolną osłonę pod kierą, boczną,chyba skrzyneczkę z przekaźnikami i już powinieneś się dostać. Tam na górze znajdują się inne śruby, ale tej właściwej nie widać, musisz wyczuć ręką.zarzyk pisze:ale gorna jak mam deske wyciagac to masakra
CCCO AUDI A6 C5 1.9 TDI AFN 110 KM ;
* Climatronic, 4x Airbag, 2x heated and electric seats, Xenon lights *+ Alloys wheels 18" 225/40 *
+ tempomat
^ Szybkiego powrotu do zdrowia Robert ^ Fan F1
* Climatronic, 4x Airbag, 2x heated and electric seats, Xenon lights *+ Alloys wheels 18" 225/40 *
+ tempomat
^ Szybkiego powrotu do zdrowia Robert ^ Fan F1
- mwx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Te zawiasy nie sa przypadkiem lakierowane razem z nadwoziem? Dwie odpowiednio wyciete podkladki z cienkiej blachy badz PMMA podlozone miedzy skrzydlo drzwi a zawiasy dadzą podobny efekt. ("regulację szpary kierowcy" - zgodnie z tytułem wątku
)
To nie jest superPRO ale sprowadza sie do odkrecenia 4 śrubek.

To nie jest superPRO ale sprowadza sie do odkrecenia 4 śrubek.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
zarzyk, a nie masz przypadkiem tak, że to błotnik "poszedł" Ci do tyłu i masz za małą szczeline z drzwiami ?
Wtedy błotnik należałoby przesunąc ku przodowi. Bo raczej trudno sobie wyobrazić że to drzwi przesuneły się ku przodowi ?
A jak juz to zrobiłbym jak radzi mwx, z tym że między zawiasami a blachą drzwi są fabryczne blaszane podkładki. Idź na szrot (lub do ASO - jak wolisz
), zakup i dołóz np. po jednej 
Wtedy błotnik należałoby przesunąc ku przodowi. Bo raczej trudno sobie wyobrazić że to drzwi przesuneły się ku przodowi ?
A jak juz to zrobiłbym jak radzi mwx, z tym że między zawiasami a blachą drzwi są fabryczne blaszane podkładki. Idź na szrot (lub do ASO - jak wolisz

Części samochodowe online - Motostacja pl
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Kontakt:
mozliwe ze masz racje z tej strony akurat auto mia\lo malutkie obtarcie na nadkolu z przodu i moze cos sie przesubelo ale od gory pod maska nie widac, zeby by\ly srobki kr\econe a lakier jest tej samej grubosci bo mam miernik. jutro jeszcze raz pooglqadam i dam znac. ale w takim razie mozna coz poluzowac jakas dolna srobe od blotnika i go przecunac nagiagnac cos w tym stylu?
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a