A czy możecie mi napisać przy jakich minimalnych obrotach tego silnika AEL 2,5 tdi zmieniać Biegi
[ A6 C4] [C4 2.5TDI AEL] Obroty i zmiana biegów
[ A6 C4] [C4 2.5TDI AEL] Obroty i zmiana biegów
Witam mam takie pytanie ponieważ mój znajomy ma taką audicę co ja a6 c4 2,5 tdi AEL i straszenie go dusi tak zwanie zmienia Biegi przy obrotach 2000 no a czasami 2200 tys obr więcej to auto nie widziało obrotów ryku silnika 3000 tys nie ma o czym mówić i więcej czy takie duszenie silnika grozi jakieś awarii
Gdy samochód jest odpalany nie samowice puści czary dym moim zdaniem ma pełno sadzy w tłumiku nie ma kto tego przeczyścić
A czy możecie mi napisać przy jakich minimalnych obrotach tego silnika AEL 2,5 tdi zmieniać Biegi
I przy jakiej prędkości
- elmi_k
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Emil
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
no przy takich obrotach to predzej czy pozniej zamuli auto. a jak ma jeszcze katalizator to ladnie go sadza przypcha. Diesla od czasu do czasu trzeba przegonic po obrotach - oczywiscie jak sie zagrzeje.
Ale warto co jakis czas przedmuchac "komin".
no to juz kazdy musi sam sobie ocenic. ale jak sie rozgrzeje to po miescie do 3-3,5 tys czasami nawet. a w trasie to i zdarza sie dobic do 4 tysA czy możecie mi napisać przy jakich minimalnych obrotach tego silnika AEL 2,5 tdi zmieniać BiegiI przy jakiej prędkości
Ale warto co jakis czas przedmuchac "komin".
-
gość_