[Audi A6 C4 Avant] PRZEDNIE LAMPY Z UK i
- banan1993
- Forum Audi A6 / A7
[Audi A6 C4 Avant] PRZEDNIE LAMPY Z UK i
Witam. Po "zderzeniu" <smuty> z sarna pękły mi 2 lampy przednie. Kupiłem na allegro i chciałem je ustawic w stacji diagnostycznej. Pojechalem i sie okazalo ze to od anglika ... Goscio ze stacji powiedzial ze jest napisane, ze są na Uk i na EU i jest jakis wihajster co sie przestawia. Oto pytanie gdzie on jest ? Mam jeszcze 1 ból . Miałem w starych świecznikach zestaw xenon-hid lecz pojechalem do gosci co sie takimi zeczami zajmuja i powiedzieli ze te lampy maja inne otowry czy cos i sie nie da tam zalozyc... :shock: Są to takie samy lampy wiec teoretycznie nie powinno byc problemów . Czy jest są przejsciowki czy samemu cos trzeba tworzyć zeby zamontowac ? Prosze o dop koledzy
PS. Szykuje sie rezanko ? <czapa>
Re: PRZEDNIE LAMPY Z UK i
lampy masz soczewki czy zespolone lampy?tylko w soczewkach i z tego co wiem to byla opcja przestawienia ttych soczewek w passacie b5.jesli miales wczesniej zespolone lampy a teraz soczewki to mozesz miec inne zarowki i obsadzenia.h4 w zespolonych i chyba h1+h1 w soczewkach.takze jesli tak jest to czeka cie zakpu nowych palnikow czyt.zarowek.koszt wyjdzie ci podobnie jak zakup calego zestawu wiec chyba lepiej ci wyjdzie zakup kompletu jesli roznica kilkudziesieciu zl bo zostana ci zapasowe przetwornice.w komplecie sprzedaja to taniejbanan1993 pisze:Witam. Po "zderzeniu" <smuty> z sarna pękły mi 2 lampy przednie. Kupiłem na allegro i chciałem je ustawic w stacji diagnostycznej. Pojechalem i sie okazalo ze to od anglika ... Goscio ze stacji powiedzial ze jest napisane, ze są na Uk i na EU i jest jakis wihajster co sie przestawia. Oto pytanie gdzie on jest ? Mam jeszcze 1 ból . Miałem w starych świecznikach zestaw xenon-hid lecz pojechalem do gosci co sie takimi zeczami zajmuja i powiedzieli ze te lampy maja inne otowry czy cos i sie nie da tam zalozyc... :shock: Są to takie samy lampy wiec teoretycznie nie powinno byc problemów . Czy jest są przejsciowki czy samemu cos trzeba tworzyć zeby zamontowac ? Prosze o dop koledzy
doczytalem teraz twoj post jesli diagnosta twierdzi ze sa homologacje eu i en to pod deklem jak wyjmiesz lampe musisz miec taka dzwigienke,to chyba poprostu obraca soczewke
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
W C5 jest tak, że dzwignia znajduje się z boku obudowy soczewki lewej lampytomkom1 pisze:musisz miec taka dzwigienke,to chyba poprostu obraca soczewke
Przesunięcie jej nie powoduje zmiany kierunku świecenia z EU na anglika i odwrotnie, tylko zmianę świecenia z _/_/ na __ _/ , tylko tyle. Odsłania albo zasłania ten trójkąt i przy ksenonach powinien on być podobno na płasko.
I ona jest tylko w lewej lampie u mnie
Piszesz o zestawie HID więc rozumiem, że lampy z soczewkami, bo w lampach z kloszem ryflowanym Hidy to makabra :-x
To chyba jedyne wyjście w tym przypadku, chyba że w C4 soczewki są rzeczywiście uniwersalne :idea:LuQas pisze:ale mozesz przelozyc soczewki one prawdopodobnie sa przykrecone do odblasku
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
banan1993, w naszych autach nie ma żadnej dźwigni, rozbierałem kiedyś u siebie całą lampę łącznie z soczewkami, załamanie światła powoduje taka blaszka, wystarczy ją przełożyć z lewego do prawego i odpowiednio ustawić,
jeśli ze starych lamp ocalały soczewki z odbłyśnikami to przełóż całość i będziesz miał spokój łącznie z osadzeniem ksenonów
jeśli ze starych lamp ocalały soczewki z odbłyśnikami to przełóż całość i będziesz miał spokój łącznie z osadzeniem ksenonów
Pierwszy, gigantyczny forum Audi A6 w Polsce. Gratuluję! A6Klub.PL
proste masz przed oczami lampe ktora kupiles,dookola szkla masz zatrzaski takie blaszki.jesli masz tamt lampy ok tylko masz zbite szklo,ale zaczepy i uszy do mocowania sa ok.to poprostu zdejmij zaczepy z tych angoli,zdejmij szybe,i zaloz do swoicjh lamp ktore masz ori.dla rownowagi mozesz to zrobic w obu lampach zeby szkla byly jednakowe w kolorze.uzywane czyli przybrudzone zmatowane moga sie roznic kolorkiem delikatniebanan1993 pisze:Czyli odkrecam zakrecam i gotowe ? BO mam 2 lampy i 1 ma zbity klosz tylko i tu jest ból i zamiast klosza kupilem cale lampy. Zdj. nie mam
[ Dodano: 2010-02-11, 20:31 ]
100c4i a6c4 maja szkla przytwierdzone uszczelka i klipsami dookola.nie wiem jak w twoim c5LuQas pisze:ponoc opalarka da sie sciagnac klosz ale trzeba robic to ostroznie i zaklada sie na specjalnym kleju do szyb.
Popatrz w tych starych jak jest mocowana soczewka
Z doświadczenia wiem, że sylikon sanitarny reaguje z tym "klejem" który jest fabrycznie w reflektorze Lepiej już usunąć cały ten stary klej i kupić nowy do szyb.FAÂŁDZIK pisze:z doświadczenia polecam dać troszkę silikonu między klosz a uszczelkę
Co do zamiany z anglika na EU, to ja mam 2 propozycje. Przełożyć samiutkie przesłony ze starych soczewek (one raczej nie są zniszczone). Druga propozycja to obrócenie przesłon o 180 stopni.