![;] ;]](https://a6klub.pl/images/smilies/krzywy.gif)
PS. Szykuje sie rezanko

lampy masz soczewki czy zespolone lampy?tylko w soczewkach i z tego co wiem to byla opcja przestawienia ttych soczewek w passacie b5.jesli miales wczesniej zespolone lampy a teraz soczewki to mozesz miec inne zarowki i obsadzenia.h4 w zespolonych i chyba h1+h1 w soczewkach.takze jesli tak jest to czeka cie zakpu nowych palnikow czyt.zarowek.koszt wyjdzie ci podobnie jak zakup calego zestawu wiec chyba lepiej ci wyjdzie zakup kompletu jesli roznica kilkudziesieciu zl bo zostana ci zapasowe przetwornice.w komplecie sprzedaja to taniejbanan1993 pisze:Witam.Po "zderzeniu" <smuty> z sarna pękły mi 2 lampy przednie. Kupiłem na allegro i chciałem je ustawic w stacji diagnostycznej. Pojechalem i sie okazalo ze to od anglika ... Goscio ze stacji powiedzial ze jest napisane, ze są na Uk i na EU i jest jakis wihajster co sie przestawia. Oto pytanie gdzie on jest
? Mam jeszcze 1 ból . Miałem w starych świecznikach zestaw xenon-hid lecz pojechalem do gosci co sie takimi zeczami zajmuja i powiedzieli ze te lampy maja inne otowry czy cos i sie nie da tam zalozyc... :shock: Są to takie samy lampy wiec teoretycznie nie powinno byc problemów . Czy jest są przejsciowki czy samemu cos trzeba tworzyć zeby zamontowac
? Prosze o dop koledzy
![]()
PS. Szykuje sie rezanko? <czapa>
W C5 jest tak, że dzwignia znajduje się z boku obudowy soczewki lewej lampytomkom1 pisze:musisz miec taka dzwigienke,to chyba poprostu obraca soczewke
To chyba jedyne wyjście w tym przypadku, chyba że w C4 soczewki są rzeczywiście uniwersalne :idea:LuQas pisze:ale mozesz przelozyc soczewki one prawdopodobnie sa przykrecone do odblasku
proste masz przed oczami lampe ktora kupiles,dookola szkla masz zatrzaski takie blaszki.jesli masz tamt lampy ok tylko masz zbite szklo,ale zaczepy i uszy do mocowania sa ok.to poprostu zdejmij zaczepy z tych angoli,zdejmij szybe,i zaloz do swoicjh lamp ktore masz ori.dla rownowagi mozesz to zrobic w obu lampach zeby szkla byly jednakowe w kolorze.uzywane czyli przybrudzone zmatowane moga sie roznic kolorkiem delikatniebanan1993 pisze:Czyli odkrecam zakrecam i gotowe? BO mam 2 lampy i 1 ma zbity klosz tylko i tu jest ból i zamiast klosza kupilem cale lampy. Zdj. nie mam
100c4i a6c4 maja szkla przytwierdzone uszczelka i klipsami dookola.nie wiem jak w twoim c5LuQas pisze:ponoc opalarka da sie sciagnac klosz ale trzeba robic to ostroznie i zaklada sie na specjalnym kleju do szyb.
Popatrz w tych starych jak jest mocowana soczewka
Z doświadczenia wiem, że sylikon sanitarny reaguje z tym "klejem" który jest fabrycznie w reflektorzeFAÂŁDZIK pisze:z doświadczenia polecam dać troszkę silikonu między klosz a uszczelkę