[all c5]Miałem stłuczke nowy zderzak od S6 ??
- LuQas
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Janek ASO Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: RS6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 5.0 580KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Wiec już pisze uszkodzona jest Blenda Zderzak tylny porysowany przestawione troche wzmocnienie jak widac na focie i jest wewnatrz lekkie pekniecie na lakierze do tego belka zderzaka troche sie zgieła gdyz zderzak z lewej strony poszedl 1cm w str bagaznika licze ze dostane troszke to i moze pomaluje listwy i zderzaki pod kolor
ale to sie okaze po ogledzinach
-
cameleon741
-
Silwer0803
- Forum Audi A6 / A7

-
Depo
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Przepraszam ale nie rozumiem wypowiedzi niektórych kolegów , zrób u pana Mietka będzie tanio. Za kilka dni kolega LuQas będzie szukał porady typu , łuszczący klar co robić ? Lub zcieka mi w bagażniku , klapa mi rdzewieje , co wtedy poradzicie żeby jechał do pana Mietka na reklamację ? Moim zdaniem jedzie śię do kogoś kto zrobi to profesionalnie bo jeśli ktoś szanuje własne auto to mnie zrozumie . Niedotyczy to tylko lakierowania ale i wymiany rozrządu jak i wymiany tanich wachaczy za 500 zł. na niektórych rzeczach sie poprostu nieopłaca oszczędzać. Trochę mnie poniosło więc jeśli kogoś uraziłem to PRZEPRASZAM.
-
cameleon741
giena, nikogo nie uraziłeś. Ale powiedz mi, jeśli miałbyś okazje naprawić auto 50% taniej u osoby, którą znasz, widziałeś że dobrze robi, maluje, klepie, to czemu nie dać mu zarobić a sobie zaoszczędzić ? :roll: Fakt- nie jest to takie malowanie jak w ASO, bo nie ma takich warunków, ale to nie jest auto za 100000, żeby nie miało żadnego paprocha w lakierze. To tyle w moim temacie, ja malowałem całe auto u szwagra i nie narzekam :-P
-
birdman
- Forum Audi A6 / A7

Przede wszystkim umow sie na ogledziny. Ubezpieczalnia albo zaprosi cie do swoego warsztatu albo przysle rzeczoznawce. Jesli juz auto rozebrales to zapros go do siebie i neich sobie to obejrzy. Koles porobi zdjecia, spisze co i jak. Ja bym na twoim meijscu wybral opcje wyplaty kasy. Do ASO nie ma co oddawac bo oni biora za wszystko 5 razy wiecej. Jest duzo profesjonalnych zakladow ktore zajmuaj sie takmi naprawami ktore zrobia ci to za nromalna kase. Z tego co piszesz to bedziesz miec zderzak do wymiany, belke, mocowanie, blenda, i klapa. W zaleznosc od oceny moze to byc naprawa badz nwoy element. Ale liczac lekko dostaniesz minimum 2000-3000zl. Kupno uzywanego zdezaka z belka to jakies 300zl. Malowanie zdezaka 300-400. klape pewne da sie naprostowac plus ewentualne poprawki lakiernicze po tym (200-500zl). Do tego wzmocnienia i robocizna (400-1000). Tyle cie bedzie kosztowac.
Tak wiec nie ma co plakac tylko bierz kase i rob sam. Zostanie ci jeszcze na nowe opony
Tak wiec nie ma co plakac tylko bierz kase i rob sam. Zostanie ci jeszcze na nowe opony
- LuQas
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Janek ASO Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: RS6 C5
- Silnik: 5.0 580KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Korzystajac z okazji ze bede naprawiał tył myslalem o takim zderzaku i zmianie koncowek na okragle wieksze
http://www.allegro.pl/item910031581_aud ... sedan.html
Wiem ze to kombi i S6 ale bardzo mi sie to spodobało
![Obrazek]()
http://www.allegro.pl/item910031581_aud ... sedan.html
Wiem ze to kombi i S6 ale bardzo mi sie to spodobało