[all c5]Miałem stłuczke nowy zderzak od S6 ??
- LuQas
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janek ASO Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: RS6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 5.0 580KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Wiec już pisze uszkodzona jest Blenda Zderzak tylny porysowany przestawione troche wzmocnienie jak widac na focie i jest wewnatrz lekkie pekniecie na lakierze do tego belka zderzaka troche sie zgieła gdyz zderzak z lewej strony poszedl 1cm w str bagaznika licze ze dostane troszke to i moze pomaluje listwy i zderzaki pod kolor
ale to sie okaze po ogledzinach

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Przepraszam ale nie rozumiem wypowiedzi niektórych kolegów , zrób u pana Mietka będzie tanio. Za kilka dni kolega LuQas będzie szukał porady typu , łuszczący klar co robić ? Lub zcieka mi w bagażniku , klapa mi rdzewieje , co wtedy poradzicie żeby jechał do pana Mietka na reklamację ? Moim zdaniem jedzie śię do kogoś kto zrobi to profesionalnie bo jeśli ktoś szanuje własne auto to mnie zrozumie . Niedotyczy to tylko lakierowania ale i wymiany rozrządu jak i wymiany tanich wachaczy za 500 zł. na niektórych rzeczach sie poprostu nieopłaca oszczędzać. Trochę mnie poniosło więc jeśli kogoś uraziłem to PRZEPRASZAM.
giena, nikogo nie uraziłeś. Ale powiedz mi, jeśli miałbyś okazje naprawić auto 50% taniej u osoby, którą znasz, widziałeś że dobrze robi, maluje, klepie, to czemu nie dać mu zarobić a sobie zaoszczędzić ? :roll: Fakt- nie jest to takie malowanie jak w ASO, bo nie ma takich warunków, ale to nie jest auto za 100000, żeby nie miało żadnego paprocha w lakierze. To tyle w moim temacie, ja malowałem całe auto u szwagra i nie narzekam :-P
-
- Forum Audi A6 / A7
Przede wszystkim umow sie na ogledziny. Ubezpieczalnia albo zaprosi cie do swoego warsztatu albo przysle rzeczoznawce. Jesli juz auto rozebrales to zapros go do siebie i neich sobie to obejrzy. Koles porobi zdjecia, spisze co i jak. Ja bym na twoim meijscu wybral opcje wyplaty kasy. Do ASO nie ma co oddawac bo oni biora za wszystko 5 razy wiecej. Jest duzo profesjonalnych zakladow ktore zajmuaj sie takmi naprawami ktore zrobia ci to za nromalna kase. Z tego co piszesz to bedziesz miec zderzak do wymiany, belke, mocowanie, blenda, i klapa. W zaleznosc od oceny moze to byc naprawa badz nwoy element. Ale liczac lekko dostaniesz minimum 2000-3000zl. Kupno uzywanego zdezaka z belka to jakies 300zl. Malowanie zdezaka 300-400. klape pewne da sie naprostowac plus ewentualne poprawki lakiernicze po tym (200-500zl). Do tego wzmocnienia i robocizna (400-1000). Tyle cie bedzie kosztowac.
Tak wiec nie ma co plakac tylko bierz kase i rob sam. Zostanie ci jeszcze na nowe opony
Tak wiec nie ma co plakac tylko bierz kase i rob sam. Zostanie ci jeszcze na nowe opony

- LuQas
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janek ASO Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: RS6 C5
- Silnik: 5.0 580KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Korzystajac z okazji ze bede naprawiał tył myslalem o takim zderzaku i zmianie koncowek na okragle wieksze
http://www.allegro.pl/item910031581_aud ... sedan.html
Wiem ze to kombi i S6 ale bardzo mi sie to spodobało
![Obrazek]()
http://www.allegro.pl/item910031581_aud ... sedan.html
Wiem ze to kombi i S6 ale bardzo mi sie to spodobało