Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 2.5TDI AFB]Wypadła dzwigienka hydropopychacza

Silniki wysokoprężne
smoke
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Smotek
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 155KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: smoke » 04 lut 2010, 09:32

No właśnie o to mi chodziło, z mechanikiem jestem umówiony w przyszłym tygodniu na jakieś oględziny i podjęcie decyzji co dalej robić, chodziło mi o to czy przy wymianie hydrauliki zawsze trzeba wymieniać wałki od razu czy tylko w razie ich śladów zużycia. OK dzięki za dobre słowo i mam nadzieję że może skończy się tylko na hydraulice ale jak znam życie to marne szanse :-/

[ Dodano: 2010-02-19, 07:03 ]
No i stało się. Właśnie wczoraj odholowałem auto do znajomego mechanika. Po normalnej jeździe po mieście zgasiłem silnik pod sklepem i po powrocie do auta po odpaleniu silnika usłyszałem głośny stukot w silniku jak by ktoś walił 20 kilowym młotem w blok silnika. Szybki telefon do mechanika i wstępnie powiedział że prawdopodobnie wypadła dźwigienka hydro popychacza. Jak już pisałem wcześniej przymierzałem się do wymiany hydrauliki więc to tylko przyśpieszyło mi robotę ale mam nadzieję że nie dojdzie mi jeszcze dodatkowa robota związana z wypadnięciem tej dźwigienki która mogła narobić dodatkowych szkód. Dzisiaj będę wiedział coś więcej na ten temat. Oczywiście wymieniam od razu całą hydraulikę wałki rozrząd termostat i świece. Koszta :cry: hehe dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach :mrgreen:
zamiast krwi benzyna, zamiast serca turbina:-)

cezar_cezary
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: cezar_cezary » 22 maja 2010, 14:05

Cześć.

Czy udało się komuś z was wymienić dźwigienkę z popychaczem bez wyjmowania wałków ???

Z góry dzięki za odp :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja