Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A62,5TDI 98r] tryb awaryjny po wymianie pompy paliwowej

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
arczi224
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A62,5TDI 98r] tryb awaryjny po wymianie pompy paliwowej

Post autor: arczi224 » 24 sty 2010, 13:33

Witam

Mój problem polega na tym iż padła mi pompa paliwowa która została zregenerowana w serwisie bosch. Po odebraniu auta i przejechaniu 50metrów skrzynia tiptronick przeszła na tryb awaryjny. Oczywiście wróciłem do serwisu gdzie skasowali mi błędy i podczas jazdy próbnej pojawił się ten sam problem. wyskoczył błąd "PO741 Obwód sprzęgła przetwornika momentu obrotowego wydajność lub zablokowanie" i "P1857 sygnał obciążenia. Błędny sygnał od jednostki kontrolnej silnika" wcześniej skrzynia pracowała bez zarzutów. Czy ktoś wie co oznaczają te błędy? może być to spowodowane nową pompą? był jeszcze jakiś błąd silnika ale niestety nie zapisałem, natomiast z tego co pamiętam to odnosił się do czegoś z wtryskiem. mogę dodac że teraz podczas jazdy gdy skrzynia przejdzie na tryb awaryjny zgaszę silnik i po odpaleniu skrzynia przez chwile pracuje na normalnym trybie ale po przejechaniu krótkiego odcinak drogi niestety powraca tryb awaryjny.

byłbym bardzo wdzięczny za niezbędną pomoc

Pozdrawiam
Arek

adsense
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adsense » 01 lut 2010, 20:30

Ustawienie kąta wtrysku może być niepoprawne...

A gdzie ci wymieniali rozrząd... w BOSH'u czy gdzieś indziej ?

arczi224
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: arczi224 » 02 lut 2010, 16:11

Witam

Tak wykonał to serwis bosch.
Rozrządu nie ruszali, tylko pompę paliwową. Zareklamowałem ich wykonanie i tłumaczyli się że jakieś piny w wtyczce były wykrzywione. Poprawili tą usterkę od kilku dni skrzynia pracuje o.k
Oby jak najdłużej

Pozdrawiam
Arek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja