[quote="joseph"]Witam!!!
Po zapaleniu samochodu i po zostawieniu go na wolnych obrotach po ok. 1 minucie zaczyna bardzo dymic z obydwu rur po przygazowaniu jeszcze bardziej dymi i gdy rusze z miejsca pozostawiam za soba siwy dym. Po okolo 50 metrach jazdy przestaje dymic, moge wtedy jezdzic do woli. Nie dymi nic.
Proszę o pomoc powiedzcie jak temu zaradzic?
Pozdrawiam

[/qu
Witam
Mam ten sam problem , zauważ że jak jezdzisz jest wszystko ok, natomiast jak tylko staniesz i silnik zaczyna chodzić na wolnych zaczyna dymić. Byłem w serwisie w dwóch różnych, w jednym odpuścili mi olej bo było go za dużo i chcą wymienić napinacze rozrządu bez gwarancji że dymienie ustanie , w drugim to samo stwierdzili za dużo oleju ddpuścili go trochę i rozłożyli ręce bo według komputera wszystko jest w najlepszym porządku, nie wiem co mam robić , koszt wymiany napinaczy to ok.2700zł , a wtryski to ok. 6000pln,dziwi mnie fakt że nie mogą lub nie wiedzą jak to sprawdzić,skąd innąd wiem że to wtryski bo tam jest jakaś wadliwa wersja ale nikt do tego się nie pucuje,jakbyś doszedł do czegoś więcej to daj znać na maila,
tomek.17@wp.pl, do usłyszenia
przywitaj sie otwierając nowy temat
Ostatnio zmieniony 10 lip 2008, 20:20 przez
tomi17, łącznie zmieniany 1 raz.