[2.0 16v 136KM] ile wchodzi płynu do chłodnicy a ile oleju
-
xman
[2.0 16v 136KM] ile wchodzi płynu do chłodnicy a ile oleju
witam. jak w temacie. potrzebuje sie dowiedziec ile wchodzi płynu do układu chlodzenia (z klimą ale to chyba znaczenia nie ma) i ile wchodzi oleju??
Ostatnio zmieniony 06 gru 2009, 17:43 przez xman, łącznie zmieniany 2 razy.
-
xman
Powiedz mi kolego czy masz plastikowe cos na gumie tam gdzie wkladasz bagnet? Bo jesli nie to po wlaniu 3 litrow bedziesz mial stan. A tak ogolnie to gdzies widzialem info - tylko nie pamietam gdzie - ze tam wchodzi 4 litry. To byla jakas strona, a bylo to juz dawno, ktora podawala jakie auto i jaka ilosc oleju.
-
lesdud
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Leszek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: S8 D2
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.0 TFSI 450KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
z olejem się zgodzę że wchodzi 3 litry bo sam wymieniałem, ale co do płynu chłodzącego to kiędy go spuśćić- bo ja jak wymieniałem to spuściłem go w najniższym punkcie chłodnicy- czujnik załanczania wentylatora i wypłynęło i weszło może z 4 litry więc gdzie pozostałe 3 litry- chyba ze w innym miejscu spuszcza się płyn i odpowietrza układ- wie ktoś coś na ten temat??
-
xman
po prawej stronie pod chłodnicą masz jakiegoś korka. mi jak chłopaki spuszczali plyn to widziałem ze jakas srubke odkręcali po prawej stronie pod chłodnicą
no albo z boku chłodnicy ale po prawej stronie napewno.
[ Dodano: 2010-01-23, 09:41 ]
zleciało tak jak chłopcy mówią... około 3/4 litry wypłynęło... ale po zdjęciu wszystkich węży cos tam poleciało jeszcze :D a jesli bys płyn zmieniał to polecam osobiście pościągać węże i je wypłukać ze syfu
(miałem przypadek że klient który kupił ode mnie forda wydzwaniał za mną i mi grozil ze głowica walnięta... a jak sie okazalo to wąż był zatkany ktoryś). pozdr, G.
[ Dodano: 2010-01-23, 09:41 ]
zleciało tak jak chłopcy mówią... około 3/4 litry wypłynęło... ale po zdjęciu wszystkich węży cos tam poleciało jeszcze :D a jesli bys płyn zmieniał to polecam osobiście pościągać węże i je wypłukać ze syfu