[2.0 16v 136KM] ile wchodzi płynu do chłodnicy a ile oleju
[2.0 16v 136KM] ile wchodzi płynu do chłodnicy a ile oleju
witam. jak w temacie. potrzebuje sie dowiedziec ile wchodzi płynu do układu chlodzenia (z klimą ale to chyba znaczenia nie ma) i ile wchodzi oleju??
Ostatnio zmieniony 06 gru 2009, 17:43 przez xman, łącznie zmieniany 2 razy.
Powiedz mi kolego czy masz plastikowe cos na gumie tam gdzie wkladasz bagnet? Bo jesli nie to po wlaniu 3 litrow bedziesz mial stan. A tak ogolnie to gdzies widzialem info - tylko nie pamietam gdzie - ze tam wchodzi 4 litry. To byla jakas strona, a bylo to juz dawno, ktora podawala jakie auto i jaka ilosc oleju.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Leszek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: S8 D2
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.0 TFSI 450KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
z olejem się zgodzę że wchodzi 3 litry bo sam wymieniałem, ale co do płynu chłodzącego to kiędy go spuśćić- bo ja jak wymieniałem to spuściłem go w najniższym punkcie chłodnicy- czujnik załanczania wentylatora i wypłynęło i weszło może z 4 litry więc gdzie pozostałe 3 litry- chyba ze w innym miejscu spuszcza się płyn i odpowietrza układ- wie ktoś coś na ten temat??
po prawej stronie pod chłodnicą masz jakiegoś korka. mi jak chłopaki spuszczali plyn to widziałem ze jakas srubke odkręcali po prawej stronie pod chłodnicą
no albo z boku chłodnicy ale po prawej stronie napewno.
[ Dodano: 2010-01-23, 09:41 ]
zleciało tak jak chłopcy mówią... około 3/4 litry wypłynęło... ale po zdjęciu wszystkich węży cos tam poleciało jeszcze :D a jesli bys płyn zmieniał to polecam osobiście pościągać węże i je wypłukać ze syfu
(miałem przypadek że klient który kupił ode mnie forda wydzwaniał za mną i mi grozil ze głowica walnięta... a jak sie okazalo to wąż był zatkany ktoryś). pozdr, G.

[ Dodano: 2010-01-23, 09:41 ]
zleciało tak jak chłopcy mówią... około 3/4 litry wypłynęło... ale po zdjęciu wszystkich węży cos tam poleciało jeszcze :D a jesli bys płyn zmieniał to polecam osobiście pościągać węże i je wypłukać ze syfu