[Audi a6 c6] xenon z led do a6 z 2006, jak założyć?
[Audi a6 c6] xenon z led do a6 z 2006, jak założyć?
witam,
planuje zalozyc lapmy xenonowe z diodami led od wersji po lifcie do a6 z 2006 roku. czy ktos juz probowal przeprowadzic taka operacje? czy ledy da sie podpiac do siwatel od jazdy dziennej?
jak podlaczyc opcje zmiany natezenia swiatla przy wlaczonym kierunkowskazie?
mysalalem tez o zderzaku z s6 ale podobno trzeba podcinac belke i zderzak odstaje po kazdej stronie o jakies 2cm (czytalem na zaranicznych forach).
z gory dzieki za odp.
p0sitiv
planuje zalozyc lapmy xenonowe z diodami led od wersji po lifcie do a6 z 2006 roku. czy ktos juz probowal przeprowadzic taka operacje? czy ledy da sie podpiac do siwatel od jazdy dziennej?
jak podlaczyc opcje zmiany natezenia swiatla przy wlaczonym kierunkowskazie?
mysalalem tez o zderzaku z s6 ale podobno trzeba podcinac belke i zderzak odstaje po kazdej stronie o jakies 2cm (czytalem na zaranicznych forach).
z gory dzieki za odp.
p0sitiv
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2009, 09:10 przez p0sitiv, łącznie zmieniany 3 razy.
P0SITIV
Jestem również zainteresowany tym tematem i proszę o podpowiedzi jak to zrobić lub chętnie zlecę to komuś kto już robił takie przeróbki. Zakupiłem na razie lampy w cenie dość okazyjnej i teraz szukam wszelkich informacji na temat przeróbki. Informacji konkretnych mało u nas na forum dlatego jeśli ktoś zgłębiał temat to będę wdzięczny.
Pozdrawiam - Sławek
Pozdrawiam - Sławek
A6 mam i ja 

- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
gdzie robia takie przeróbki ? Widze ,ze jestes z mojej okolicy wiec moze gdzies blisko .Pozdrawiamtmr pisze:Potrzebny bordnetz obsługujący LED-y w aucie po liftingu (ale nie ten od ledów z RS6 - bo ten obsłuży LEDy przed liftingiem...). Usunięcie ochrony komponentu i kodowanie. I działa i przyciemnianie i cała reszta... 8-)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Taką przeróbkę może sobie zrobić każdy. W najgorszym wypadku - jechać do warsztatu pana Zenka i powiedzieć mu że ma wyciągnąć stare lampy, włożyć nowe, wyciągnąć spod kiery stary bordnetz, włożyć nowy (to najlepiej już w pobliżu ASO
) , wjechać do ASO, poprosić o dopasowanie elementu (bordnetz). I tyle.
pozdr
_TMr

pozdr
_TMr
no to nie takie proste jak sie wydaje . Stare lampy ; normalny xenon elektrycznie dopasowujace sie gora /dół . NOWE : skrętne ( to mozna omonąć bo pewnie by trzeba bylo wymieniac modul komfortu i moze tasme przy kierownicy) jak to obejsc zeby nie wywalalo jakiego bledu. Inne przetwornice , dodatkowo moduł skretu obslugujacy rowniez poziomowanie . Nie mam schematów tych modułow to nie wiem jak to zrobic . Druga sprawa: LED , ma dwie pozycje jedna do jazdy dziennej , swieci bardzo mocno . Druga pozycja siweci slabiej , do jazdy w nocy wraz ze swiatłami krotkimi ( xenonami ) . Chcialbym zrobic tak zeby nie psuc obu zestawow lamp . Zrobic jakies przelotki /redukcje zeby zaaplikowac nowe lampy bez ich prucia . I TU WLASNIE JEST POTRZEBNY JAKIES FACHOWIEC 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
wiemKrissJeep pisze:no to nie takie proste jak sie wydaje

nowe skrętne? - prościej założyć zwykłe ledy nieskrętne. Jak skrętne (nowe albo od rs6) - też nie ma wielkiego problemu - isntalacja przy lampach zostaja teka sama, przy module poziomowania wypinasz 4 kabelki, łączysz je w pary, dajesz na nie zasilanie, ot i wszystko. Wymieniasz oczywiscie moduł poziomowania na 4F0 (z 4P0).KrissJeep pisze:Stare lampy ; normalny xenon elektrycznie dopasowujace sie gora /dół . NOWE : skrętne ( to mozna omonąć bo pewnie by trzeba bylo wymieniac modul komfortu i moze tasme przy kierownicy) jak to obejsc zeby nie wywalalo jakiego bledu
no oczywiscie ze inne przetwornice. do d3s. moduł skrętu nie obsługuje poziomowania.KrissJeep pisze:Inne przetwornice , dodatkowo moduł skretu obslugujacy rowniez poziomowanie
tym steruje nowy bordnetz, kablologia przy nieskrętnych identyczna jak poprzednio.KrissJeep pisze:Druga sprawa: LED , ma dwie pozycje jedna do jazdy dziennej , swieci bardzo mocno . Druga pozycja siweci slabiej , do jazdy w nocy wraz ze swiatłami krotkimi ( xenonami )
jeśli tylko nie dostaniesz szału i nie użyjesz młotka - nie zepsujesz. no chyba że upalisz diody.KrissJeep pisze:Chcialbym zrobic tak zeby nie psuc obu zestawow lamp .
nic nie musisz pruć. przelotki - tylko w erze.KrissJeep pisze:Zrobic jakies przelotki /redukcje zeby zaaplikowac nowe lampy bez ich prucia
no tak...KrissJeep pisze:I TU WLASNIE JEST POTRZEBNY JAKIES FACHOWIEC

pozdr
_TMr
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
zakładałem u siebie różne lampy :lol:
info na pw
pozdr
_TMr
info na pw
pozdr
_TMr
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
Witam,
Kumpel zmienił na zderzak S6, zrobił parę przeróbek ale bez problemu dopasował, trzeba jakis moduł podłaczyc aby LEDy działay w kilku trybach..
Co do lamp po lifcie:
Zastanawiam się też czy lampy LED bez osprzetu które mozna kupic w internecie mozna załozyć i przypasowac do osprzetu zwykłych lamp z 04-08.
Jest w łodzi magik co bez problemu podłancza ale chce 1200 zł nie wiem czy nie za drogo ale z modułem.
pozdrowienia
Kumpel zmienił na zderzak S6, zrobił parę przeróbek ale bez problemu dopasował, trzeba jakis moduł podłaczyc aby LEDy działay w kilku trybach..
Co do lamp po lifcie:
Zastanawiam się też czy lampy LED bez osprzetu które mozna kupic w internecie mozna załozyć i przypasowac do osprzetu zwykłych lamp z 04-08.
Jest w łodzi magik co bez problemu podłancza ale chce 1200 zł nie wiem czy nie za drogo ale z modułem.
pozdrowienia
Karpiu
- Rabel3
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Paliwo: Diesel
tmr pisze:zakładałem u siebie różne lampy :lol:
info na pw
pozdr
_TMr
Witaj tmr
Temat już trochę ucichł , ale chcialbym zapytać się o ten moduł przy kierze( bordnetz), nie znam się wogóle na tym więc jeśli coś napisze nie tak to mnie popraw, otoż czy można ten moduł kupić gdzies na Allegro czy coś w tym stylu, bo kupiłem lampy z diodami i chciałbym zlecić komuś do zamontowania tego a wcześniej pisałeś że trzeba zmienic ten moduł i zaprogramować itd.
Pozdr