Witam,
jak się powtarzam z tematem to prosze mnie nie potępiać, szukałem ale nie znalazłem. Mam nastepujący problem, stało mi sie to wczoraj rano. Temperatura na zewnątrz była
-15, odpaliłem autko i po paru sekundach wyskoczyła mi ta czerwona choragiewka od temp. wody w chłodnicy. Zgasiłem auto, sprawdzilem ile jest płynu, był na maksa. Czy to może wariować czujnik od takiej niskiej temperatuty?? A dodam jeszcze że po paru minutach pracy silnika kontrolka zgasla.
Proszę o jaką kolwiek pomoc, z góry dzieki.
[A6 C5 1,8T AWT] problem z kontrolką temperatury chłodzenia
Re: [A6 C5 1,8T AWT] problem z kontrolką temperatury chłodze
Witam! chyba niema co się martwić jeżeli później kontrolka zgasła to masz wszystko ok.Przy tych nie przyjemnych temperaturach nasze autka zaczynają wariować u mnie wczoraj rano zapaliły się kontrolki ABS ESP i kontrolka silnika, te dwie pierwsze zgasły po wyłączeniu silnika i ponownym włączeniu a kontrolka silnika zgasła po wykasowaniu błędu na Vag-u.piter_084 pisze:Witam,
jak się powtarzam z tematem to prosze mnie nie potępiać, szukałem ale nie znalazłem. Mam nastepujący problem, stało mi sie to wczoraj rano. Temperatura na zewnątrz była
-15, odpaliłem autko i po paru sekundach wyskoczyła .....
-
- Forum Audi A6 / A7
witam kolego mialem dokladnie ten sam problem i okazalo sie ze jest zawalony jakims brudem czujnik w zbiorniczku wyrownawczym Zdemontowalem zbiorniczek pozatykalem otwory przelewowe nastepnie wsypalem do srodka cwiartke szklanki ryzu zalalem to goraca woda i potrzasalem kilka minut i wszystko teraz dziala jak trzeba a zbiorniczek wyglada jak nowka zero brudu Powodzenia