Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 1,8T AWT] problem z kontrolką temperatury chłodzenia

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
piter_084
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 1,8T AWT] problem z kontrolką temperatury chłodzenia

Post autor: piter_084 » 20 gru 2009, 12:06

Witam,
jak się powtarzam z tematem to prosze mnie nie potępiać, szukałem ale nie znalazłem. Mam nastepujący problem, stało mi sie to wczoraj rano. Temperatura na zewnątrz była
-15, odpaliłem autko i po paru sekundach wyskoczyła mi ta czerwona choragiewka od temp. wody w chłodnicy. Zgasiłem auto, sprawdzilem ile jest płynu, był na maksa. Czy to może wariować czujnik od takiej niskiej temperatuty?? A dodam jeszcze że po paru minutach pracy silnika kontrolka zgasla.
Proszę o jaką kolwiek pomoc, z góry dzieki.

Awatar użytkownika
Żółty
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [A6 C5 1,8T AWT] problem z kontrolką temperatury chłodze

Post autor: Żółty » 20 gru 2009, 12:23

piter_084 pisze:Witam,
jak się powtarzam z tematem to prosze mnie nie potępiać, szukałem ale nie znalazłem. Mam nastepujący problem, stało mi sie to wczoraj rano. Temperatura na zewnątrz była
-15, odpaliłem autko i po paru sekundach wyskoczyła .....
Witam! chyba niema co się martwić jeżeli później kontrolka zgasła to masz wszystko ok.Przy tych nie przyjemnych temperaturach nasze autka zaczynają wariować u mnie wczoraj rano zapaliły się kontrolki ABS ESP i kontrolka silnika, te dwie pierwsze zgasły po wyłączeniu silnika i ponownym włączeniu a kontrolka silnika zgasła po wykasowaniu błędu na Vag-u.

veto22
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: veto22 » 02 sty 2010, 14:57

kolego z ta kontrolka to naprawde bez paniki mi sie robi to samo od jakiegos dluzszego czasu,poprstu przy tej temp czujnik lekko przymarza i troszke wariuje ale luzik nic sie nie stanie.pozdro

Awatar użytkownika
piter_084
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: piter_084 » 04 sty 2010, 21:05

Słuchajcie, dolałem płynu tak żeby było do lini MAX i problem znikł, nie wiem czy ten czujnik jest aż tak czuły no ale pomogło.
Pozdro.

gdecember
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gdecember » 13 sty 2010, 21:50

witam kolego mialem dokladnie ten sam problem i okazalo sie ze jest zawalony jakims brudem czujnik w zbiorniczku wyrownawczym Zdemontowalem zbiorniczek pozatykalem otwory przelewowe nastepnie wsypalem do srodka cwiartke szklanki ryzu zalalem to goraca woda i potrzasalem kilka minut i wszystko teraz dziala jak trzeba a zbiorniczek wyglada jak nowka zero brudu Powodzenia

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja