[1,9 tdi 90KM] problem z obrotami
[1,9 tdi 90KM] problem z obrotami
Witam,
Przydazył mi się taki problem, otóż oddałem samochód do warsztatu celem montażu alarmu, po odebraniu samochodu i przejechaniu kilometra wrzuciłem go na luz i zgasł od tej pory dziwnie sie zachowuje na luzie faluje na obrotach i zdaża mu się raz po raz zgasnąć.
Co to może być i gdzie szukać przyczyny??
pozdrawiam
Zakładaj tematy w odpowiednich działach!
Nazywaj poprawnie tematy zgodnie z Regulaminem nazywania tematów!
Przydazył mi się taki problem, otóż oddałem samochód do warsztatu celem montażu alarmu, po odebraniu samochodu i przejechaniu kilometra wrzuciłem go na luz i zgasł od tej pory dziwnie sie zachowuje na luzie faluje na obrotach i zdaża mu się raz po raz zgasnąć.
Co to może być i gdzie szukać przyczyny??
pozdrawiam
Zakładaj tematy w odpowiednich działach!
Nazywaj poprawnie tematy zgodnie z Regulaminem nazywania tematów!
Ostatnio zmieniony 11 sty 2010, 17:05 przez opelos, łącznie zmieniany 1 raz.
AUDI =MIŁOŚć I WIERNOŚć
No to musisz wracać do tego warsztatu niech magik zobaczy w co się wpiął i dlaczego są takie zakłocenia.
Pytanie jaki obwód magik puścił przez alarm który podczas załączania ma przerywać - może alarm szwankuje i podczas jazdy przerywa w/w obwód i samochód głupieje...
Tak czy siak wracaj do niego na gwarancji
Pytanie jaki obwód magik puścił przez alarm który podczas załączania ma przerywać - może alarm szwankuje i podczas jazdy przerywa w/w obwód i samochód głupieje...
Tak czy siak wracaj do niego na gwarancji

Otóż nie wystarczyło wyjąć i wyczyścić nastawnik ponieważ w pompie uszkodzeniu uległ przyspieszacz(zatarty) do wymiany sa wszyskie tulejki,a sterownik nie wymagał jakiegoś wielkiego czyszczenia.Koszt naprawy wyceniony na 1024 złote netto.Dlatego postawiłem za używke.Czasami w pompie psują sie inne rzeczy a nie tylko nastawniki...
Pozdrawiam i dzieki za checi i podpowiedzi :lol:
Pozdrawiam i dzieki za checi i podpowiedzi :lol:
AUDI =MIŁOŚć I WIERNOŚć