[A6 C5] Układ kierowniczy
[A6 C5] Układ kierowniczy
Witam! Tydzień temu wymieniłem wszystkie wahacze,końcówki drążków i łączniki(audi a6 1.8 rok 98) i nadal mam problem.Chodzi o to że jak kręce kierownicą w prawo i lewo to strasznie coś puka...Czy ktoś wie co to może być? Proszę o pomoc.Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2010, 21:00 przez jamiro, łącznie zmieniany 2 razy.
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
pewnie i nie potrzebnie część z tych części wymieniłeś, bo wygląda na to co kolega wyżej wspomniał - słynny problem przekładni kierowniczej(maglownicy)jamiro pisze:Tydzień temu wymieniłem wszystkie wahacze,końcówki drążków i łączniki
no ale wymienione części na marne nie poszły :-D
ewentualnie jeszcze zostały nie wymienione przez Ciebie drążki kierownicze (choć rzadko się słyszy o ich awariach)
- spinacz2100
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szubert
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
ja miałem ostatnio podobny problem.ruszając w prawo i lewo kierownicą było słychać stukanie co śmieszne wymieniłem maglownice (diagnoza 3 mechaników) zawieszenie miałem poł roku temu zmieniane i dalej stuka czyli nie była to wina maglownicy może to inny problem ale jak chcesz to mogę sprzedać maglownicę sprawną w dobrej cenie.
tylko zastanawiam się co jest problemem.i w moim mieście nikt nie może mi odpowiedzieć na to pytanie.
tylko zastanawiam się co jest problemem.i w moim mieście nikt nie może mi odpowiedzieć na to pytanie.
Witam! Dziś okazało się,że uciekła mi zbieżność :evil: Zbieżność ustawiałem oczywiście po wymianie wahaczy,końcówek itd i do dziś było ok. Objawy są takie,że kiedy skręcam kierownice na maxa i ruszam wrażenie jest takie jakby każde z kół chciało jechać w swoją stronę :-x O co chodzi? Cz zbieżność mogła się przestawić? Pozdrawiam.
Dzięki bardzo za odpowiedzi.Tak właśnie zrobię pojadę i spróbuje w servisie audi.Nawiasem mówiąc to o taką odpowiedz mi chodziło,że zbieżność nie może się przestawić. Ponieważ mam wątpliwości co do jakości wymiany wszystkich wahaczy,końcówek i łączników.Chodzby to,że gościu poskręcał wszystko na stare śruby,a wiem,że te śruby i nakrętki są jednorazowe.Poza tym kiedy wyjechałem od niego to była masakra każde koło jechało w inną stronę w ogóle nie dało się jechać :-? Jak tylko dowiem się co się stało dam znać.Pozdrawiam