Witam
Moja historie zaczne od tego ze jakis miesiac temu sprowadzilem moje audi i odrazu chcialem zrobic to co bylo zle a wiec rozrzad, sprzego, olej itp. Mechanik sprawdzil mi czujniki i hamulce i powiedzial ze ok a na fisie kontrolka ABS i ((!)) i sygnaly dzwiekowe. Wiec vag a tu brak komunikacji z niczym

wiec poszukalem i znalazlem ze to wina sterownika i da sie naprawic :mrgreen: podzwonilem i powiedziano mi ze 250 zl u mnie w miescie od reki. Wymontowalem :evil: i zawiozlem. Przyjechalem po godzinie a on ze nie da sie naprawic bo jakis procesor chyba poszedl dodam ze sprawdzil na stole przy mnie czy sie laczy z wagiem a tu brak łącznosci wiec muka

. Stwierdzil zebym przyjechal autem bo ma sterownik naprawiony z pasata i rozni sie tylko jedna ostatnia cyferka i sie sprawdzi czy bedzie dzialac. Zamontowal i ciach dziala

zmienił tylko jeden kabelek bo iny sie roznily na czujniku lewego tylnego kola ale to mala rzecz. Porozmawial z kolega i stwierdzili ze tez jest roznica w kodowaniu ale przeciez moze bedzie dzialac dobrze powiedzial i sie przejechal Kawalek. Wyszedl i mowi ze wszystko ok i nie bedzie przekodowywal bo czulosc jest dobra. A skasowal mnie na 350 zl i oddal mi ten stary sterownik.
I tu mam problem bo mi sie zdaje ze dziala tylko na przednie kola. Moze to moje uczucie chyba ze tak moze byc. I tu prozba do was moze ktos mi powie czy tak moze byc i na jakim kanale w vagu to sprawdzic. Bo z tego co wiem to chyba jest mozliwosc sprawdzenia mocy hamowania na wszystkich kołach ale gdzie.
I jesli wie ktos jak i czy mozna przekodowac taki sterownik zeby dobrze dzialal to bede wdzieczny.
Pozdrawiam i z gory dziekuje