WITAM
Przymierzam sie do wmiany przewodow paliwowych - prosze o informacje odnosnie
srednicy:
1. Przewody paliwowe od baku do przewodow aluminiowych
2. Przewody nadmiarowe wtryskow
3. nadmiar popmpy wrtyskowej
4. Przewody podcisnieniowe ( udklad dolotowy)
dzieki z gory za wszystkie informacje
[A6 C5 2.5TDI QUATRO] - PRZEWODY !!!!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Ja niedawno wymieniałem przewody ciśnieniowe (stalowe) i nadmiarowe.
UWAGA! Ciśnieniowe do BDH są takie same jak do BDG, a to oznacza, że możesz kupić przewody w Skodzie! Ja dowiedziałem się o tym trochę za późno i kupiłem w Audi.
Przewody nadmiarowe to przewody w oplocie - podobno to jakieś "standardowe" przewody, kupuje się je "z metra".
UWAGA! Ciśnieniowe do BDH są takie same jak do BDG, a to oznacza, że możesz kupić przewody w Skodzie! Ja dowiedziałem się o tym trochę za późno i kupiłem w Audi.
Przewody nadmiarowe to przewody w oplocie - podobno to jakieś "standardowe" przewody, kupuje się je "z metra".
Kogel-mogel FB 
Fora to jest biwak.

Fora to jest biwak.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Czarek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
1)z tymi to bedziesz musiał pokombinować z jakąś redukcją .Zasilanie pompy 10mm i to przy pompce paliwa na zacisk,ale powrót - do pompki ma specjalny króciec który musiałby zostać z kawałkiem starego i wtedy wykombinować jakieś łączenie.Zobacz jak to w ETCE wygląda
2) 3,2mm (grubościenne)
3) tzn co? powrót do filtra- 7mm i wchodzi ładnie na zaworek na filtrze,przy pompie z opaska elegancko trzyma(grubościenny)
4) chodzi ci o sterowanie EGE-rami n18 n75. kup 5mm to naciągniesz wszędzie bez problemu. Trójniczki przy zaworach N....wyjście maja na 6mm
Ogólnie: zasilanie pompy 10mm, powrót 7mm,podciśnienie 5mm,nadmiary 3,2mm
2) 3,2mm (grubościenne)
3) tzn co? powrót do filtra- 7mm i wchodzi ładnie na zaworek na filtrze,przy pompie z opaska elegancko trzyma(grubościenny)
4) chodzi ci o sterowanie EGE-rami n18 n75. kup 5mm to naciągniesz wszędzie bez problemu. Trójniczki przy zaworach N....wyjście maja na 6mm
Ogólnie: zasilanie pompy 10mm, powrót 7mm,podciśnienie 5mm,nadmiary 3,2mm