Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4][2,5TDI][quattro] - virus

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
zaprzal
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: zaprzal » 03 lis 2009, 16:06

TuneFORCE pisze:Jak jakiś wężyk podciśnienia jest zmasakrowany i gdzieś bokiem puszcza to przepławka nie pokaże żadnej kosmicznej wartości...
nie edytuj postow jak juz ktos na nie odpowiedzial ;-)

Mozesz sprecyzowac? W tym autku sprezarka nie jest sterowana podcisnieniem... Dodatkowo jesli wezyk od sterowania sprezarki bedzie w tym aucie przerwany to turbo moze co najwyzej miec overboosty a nie wiekszego laga...
1.6td 170km 290nm - był
golf 2 swap 1.9tdi PD - jest 190km 400nm @ 1050kg
Indywidualny chiptuning, hamownia - www.turbodiesel.pl
AFR, turbobenzyna

TuneFORCE
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: TuneFORCE » 03 lis 2009, 16:09

edytowałem post zanim na niego odpowiedziałeś - może nawet w tej samej chwili :-P
proponuje przejrzeć logi raz jeszcze - to co występuje w okolicach 2500 to czasami nie delikatne przeładowanie?

Ja wiem że teraz będziesz nie wiem po co się bronił przed osądzeniem Cie o modyfikację niesprawnego auta...ja o to Cię nie posądzam bo w 100%sprawne 10letnie auto to rodzynek.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2009, 16:17 przez TuneFORCE, łącznie zmieniany 1 raz.
Chiptuning, serwis DPF, Hamownia 4x4 MAHA - Poznań/Trójmiasto/Wałbrzych
tuneforce.pl
serwisdpf.pl

zaprzal
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: zaprzal » 03 lis 2009, 16:13

TuneFORCE pisze:edytowałem post zanim na niego odpowiedziałeś - może nawet w tej samej chwili :-P
jak jeszcze troche pojeździ to będzie miał overboosty
okaze sie w praniu, jesli bedziesz mial racje to zdiagnozujemy i usuniemy usterke, ja raczej obstawialbym jakis mechaniczny problem, juz nie raz sie z tym spotkalem, szczegolnie, ze mamy na podlasiu "centrum sprezarkowe" ;-)
pozdrawiam

[ Dodano: 2009-11-03, 16:16 ]
TuneFORCE pisze:proponuje przejrzeć logi raz jeszcze - to co występuje w okolicach 2500 to czasami nie delikatne przeładowanie?
znow zedytowales posta. auto logowalem nieraz i na wykresach z dynometu z wylaczonym usrednianiem nie bylo widac nic niepokojacego, poza tym jednym logiem na ktorym jest bardzo maly overboost ponizej 1sekundy. To bardziej stabilizacja cisnienia doladowania.

ps. z Syperem mamy kontakt caly czas i jesli tylko cos bedzie nie tak na pewno sie tym zajmiemy :-)
pozdrawiam
1.6td 170km 290nm - był
AFR, turbobenzyna

TuneFORCE
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: TuneFORCE » 03 lis 2009, 16:20

hehe za szybko mi odpowiadasz :mrgreen:
masz raczej to może być jakaś usterka mechaniczna ściśle związana z regeneracja turbiny ale to może być tez szereg innych nieprawidłowości...wiadomo że nie jest to Twoja wina ;-) więc nie bierz moich wypowiedzi jako atak czy zaczepkę ;-) e
Ostatnio zmieniony 03 lis 2009, 16:23 przez TuneFORCE, łącznie zmieniany 1 raz.
Chiptuning, serwis DPF, Hamownia 4x4 MAHA - Poznań/Trójmiasto/Wałbrzych
tuneforce.pl
serwisdpf.pl

zaprzal
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: zaprzal » 03 lis 2009, 16:21

TuneFORCE pisze:Ja wiem że teraz będziesz nie wiem po co się bronił przed osądzeniem Cie o modyfikację niesprawnego auta...ja o to Cię nie posądzam bo w 100%sprawne 10letnie auto to rodzynek.
bardzo ciezko trafic zdrowego "dziadka"... Ja sie nie bronie, wiedzialem jak wyglada sytuacja przed modem, Syper rowniez zostal poinformowany ze "po zabiegu" nie bedzie rewelacji. Swoja droga znam troche AELów w znacznie gorszym stanie niz ten i wlasnie takich nie podjalbym sie modyfikacji.
To by bylo chyba na tyle w temacie :)
pozdr
1.6td 170km 290nm - był
AFR, turbobenzyna

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja