[A6 C5 2,5 AKN] Przyspieszenie - te typy tak maja?
- mgruszecki
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5 2,5 AKN] Przyspieszenie - te typy tak maja?
Witam,
Jezdzilem wczesniej TDikami ale 1,9. Przyspieszaly od dolu, jezdzilo sie... przyjemnie. W obecnej a6 AKN jak wcisne gaz do konca auto dostaje strzala przy okolo 2000rpm i dopiero zaczyna zap... szybko przyspieszac Czy te motory tak maja? Nie podoba mi sie taka jazda i nie moge sie przyzwyczaic
Przeplywka wyczyszczona, logi robilem - sa OK.
Jak jest u Was?? Czy jak bym np zaslepil EGR... tu jest tak samo jak w AFN;ach??
Jezdzilem wczesniej TDikami ale 1,9. Przyspieszaly od dolu, jezdzilo sie... przyjemnie. W obecnej a6 AKN jak wcisne gaz do konca auto dostaje strzala przy okolo 2000rpm i dopiero zaczyna zap... szybko przyspieszac Czy te motory tak maja? Nie podoba mi sie taka jazda i nie moge sie przyzwyczaic
Przeplywka wyczyszczona, logi robilem - sa OK.
Jak jest u Was?? Czy jak bym np zaslepil EGR... tu jest tak samo jak w AFN;ach??
Witam.Ja też mam AKN i miałem ten sam problem.Po wymianie wałków i hydrauliki nie to samo auto.Ciągnie bardzo ładnie od dołu chociaż w porównaniu z paskiem 1,9TDI(160KM)to lekką różnice czuć ale tam jest ośka a u mnie po prędkości widać że daje rade!!Troche kosztowało ale było warto!Pozdro. Acha od mechaniora słyszalem że generalnie AKN demonem przyśpieszeń nie jest... :roll:
ruski, Możesz napisać coś więcej, jak ci auto ożyło po wymianie wałków ?
jak było przed i jak jest po?
Sam mam AKN i jest j.w. w katalogu jest 9,8 do setki i jak tak byc ciągło było by ok. mam 13 :-x
Może wszyscy mamy jakąś usterkę bo to auto powinno zapieprzać a tak nie jest rzeczywiści 1.9 w mniejszych autach daje więcej frajdy....
jak było przed i jak jest po?
Sam mam AKN i jest j.w. w katalogu jest 9,8 do setki i jak tak byc ciągło było by ok. mam 13 :-x
Może wszyscy mamy jakąś usterkę bo to auto powinno zapieprzać a tak nie jest rzeczywiści 1.9 w mniejszych autach daje więcej frajdy....
- piotrekkawa
- Forum Audi A6 / A7
Siema!Otóż przed wymianą wałków była masakra co moge stwierdzić dopiero teraz...Na początku mojej przygody Adunia już była lekko zmulona ale jakoś sie zbierała.Po jakimś czasie trzeba było mocno namachać się biegami żeby coś zwojować,naprawde krew sie gotowala bo nie ciągneło wogóle... teraz po wymianie wałków jest o niebo lepiej zbiera sie poniżej 2000 obr i ciągnie do samego końca!!Lużna uwaga-1,9 ma moim zdaniem inna charakterystyke i zbiera sie od samego dołu_Ale co z tego skoro chodzi jak traktor Ja jestem zadowolony z przyśpiszeń mimo wydania fury kasy...Teraz mi się tylko zapowietrza(ale cóż nie można mieć wszystkiego... ) Pozdrawiam!!!
Siemka!Jak już pisałem moja ądunia zawija sie od samego dołu tzn.1600 i ciągni ładnie do odcinki...Kiedyś dopiero przy ponad 2200 zaczynała zawijać ale teraz nie mam problemu.Nawet na trójce dzisiaj zauważyłem ze od 1500 obr.i jakichś 50km/h zbiera sie eleganco.Ale może to tylko moje odczucia...Jutro ją pomieże stoperem to może więcej wniose.Acha dodam że mam robiony program na 180KM w VTG.Pozdrawiam