[a6 c5 2.5 tdi] przepływomierz
No a czy jest to możliwe przez zły program? Prawdopodobnie ktoś w tym grzebał z tego co mi wiadomo - tak powiedział poprzedni właściciel. A jak widać nawet kąty były źle ustawione bo na +1 - +2.
Na poprzedniej przepływce były podobne wyniki. Ale wydaje mi się, że turbo działa dość sprawnie po logach, nie występują żadne błędy przeładowania itp.
Na poprzedniej przepływce były podobne wyniki. Ale wydaje mi się, że turbo działa dość sprawnie po logach, nie występują żadne błędy przeładowania itp.
[A6 C5][AFB 2,5 150 KM] nie zapala
Witam. Posiadam [A6 C5][AFB 2,5 150 KM] 1998r.Po zapaleniu silnika po około 10 s zgasł i ponowne uruchomienie nie było już możliwe.Jak już się domyślam może to być pompa ale...
Pierwsze pytanie,mechanicy próbowali zapalić na moich oczach plakiem silnik zapalił ale ponownie zgasł po chwili,czy to jest profesjonalne podejście do sprawy???
A druga sprawa to po próbie zapalania na desce rozdzielczej miga mi kontrolka oleju i pipczy, czy to jakiś konkretny błąd , wada, jakaś wskazówka,czy jak pompa pada to jest taki znak??
Z Góry dzięki za podpowiedzi
Pierwsze pytanie,mechanicy próbowali zapalić na moich oczach plakiem silnik zapalił ale ponownie zgasł po chwili,czy to jest profesjonalne podejście do sprawy???
A druga sprawa to po próbie zapalania na desce rozdzielczej miga mi kontrolka oleju i pipczy, czy to jakiś konkretny błąd , wada, jakaś wskazówka,czy jak pompa pada to jest taki znak??
Z Góry dzięki za podpowiedzi
Ostatnio zmieniony 18 paź 2009, 23:27 przez jarcys1, łącznie zmieniany 3 razy.
przy dluzszym kreceniu rozrusznikiem zapala Ci sie kontrolka od cisnienia oleju razem z sygnalem dzwiekowym.Sprawdz sobie ile powinno sie max krecic rozrusznikiem jednorazowo,bylo gdzies na forum i nie tylko na forum tak mowia specjalisci ze dlugo krecic sie nie powinno.Pozdrawiam
było- A6 2.5 v6 tdi
jest- 330d
jest- 330d
[A6 c5 2.5tdi] problem z odpalaniem
po wymienia wałków pojawil się problem auto ciężko pali trzeba kręcić mniej więcej 5sek.żadnych innych niepokojących sygnałów nie zauważyłem
audifun
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5 2,5 TDI] przepływomierz
witam wszystkich.Chciałem sie dowiedziec jakie sa przyczyny jesli jest niesprawny przepływomierz powietrza.Turbo i odma jest wymieniona.Awydaje mi sie ze aytko z pełnym zbiornikiem jest troszke słabsze.