[a6 c5 2.5 tdi] przepływomierz
[a6 c5 2.5 tdi] przepływomierz
witam szukam numeru katalogowego przepływomierza audi a6 2.5 tdi 150 ps
audifun
- Tdi B4 117Ps
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5 1999r.] Problem z przepływomierzem
Audi A6 1999 r. 2.5 TDI Quattro Tiptronic
Witam serdecznie,
zwracam się do Was jako doświadczonych użytkowników z pytaniem:
Zakupiłem nowy przepływomierz Bosha, nówka prosto ze sklepu. Pięknie, ładnie założony do auta, diagnostyka i zonk ... Wyniki powinny oscylować w graniach 800 a nawet powyżej a u mnie 490-600. Czy to możliwe że nowa przepływka jest do du...? Podobno 8 z 10 jest do kosza?! :-x Czy to prawka?
Witam serdecznie,
zwracam się do Was jako doświadczonych użytkowników z pytaniem:
Zakupiłem nowy przepływomierz Bosha, nówka prosto ze sklepu. Pięknie, ładnie założony do auta, diagnostyka i zonk ... Wyniki powinny oscylować w graniach 800 a nawet powyżej a u mnie 490-600. Czy to możliwe że nowa przepływka jest do du...? Podobno 8 z 10 jest do kosza?! :-x Czy to prawka?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: [A6 C5 1999r.] Problem z przepływomierzem
Rozumiem ze 'stary' pokazywal podobnie ?SpecPC pisze: Zakupiłem nowy przepływomierz Bosha, nówka prosto ze sklepu. Pięknie, ładnie założony do auta, diagnostyka i zonk ... Wyniki powinny oscylować w graniach 800 a nawet powyżej a u mnie 490-600. Czy to możliwe że nowa przepływka jest do du...? Podobno 8 z 10 jest do kosza?! :-x Czy to prawka?
niskie wskazania przeplywki moga wynikac z zupelnie innych przyczyn niz sam przeplywomierz. Przyjmujac ze tak jest i powietrza jest faktycznie za malo to sprawdzilbym:
- droznosc dolotu do turbiny, filtr powietrza, komore filtra, szczelnosc polaczenia filtr - turbo.
- sterowanie turbiny, zaworek n75, przewody podcisnieniowe, gruche.
- ewentualnie zapchany kat

jezeli nic nie wykaze to ... wrzucilbym logi na forum i poczekal na bardziej doswiadczonych ode mnie

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
wiec, biorac pod uwage moje wczesniejsze wypociny, wskazuje na.... dziure w dolocie (pomiedzy filtrem a turbina). Turbo pompuje bo ma co sprezac, lecz nie 'przechodzi to' przez przeplywke. Sprawdzales ?SpecPC pisze:Tak, ale przepływomierz mierzy przepływ powietrza na wejściu a nie dalej. Ciśnienie doładowania w normie, filtr powietrza nowy, kąt wytrysków ustawiony dopiero co.
Mozesz podzielic sie wiedza ile pokazywala 'stara' przeplywka ? oraz, byloby fajnie jakbys zrobil o co poprosil alukard i wstawil logi.