Witam mam taki problem 
zauwarzyłem pod autem dosyć dużą plame oleju po nocnym staniu na pakingu . Po wiechaniu na kanał zauwarzyłem że mokre jest połączenie  skrzynia silnik prawie na całej powierzchni  , góra silnika sucha  ubytku oleju nie zaobserwowałem na bagnecie ,  na pewno nie jest to olej za skrzyni bo ten akurat jedzie jakimiś rybami :P
jakieś sugestie co prawda jutro jeszcze idę do garażu na spokojnie umys  wszytsko i będę obserwował. 
Nadmienie że nie dymi pali bez problemu jak i na zimnym tak i na ciepłym .

[A6 C5 2,5TDI]Wyciek oleju 2.5 tdi manula
- 

DjDr
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[A6 C5 2,5TDI]Wyciek oleju 2.5 tdi manula
					Ostatnio zmieniony 10 paź 2009, 11:16 przez DjDr, łącznie zmieniany 1 raz.

pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce 
						- 

DjDr
- Forum Audi A6 / A7 
- Kontakt:
dzięki ale na płyn hydrauliczny mi to nie wygląda  jest to oliwa  dzisiaj ide ją badać no w końcu taka pogoda każdy ma katar więc i jej się dostało :P i jej cieknie  jestem dobrej myśli co to będzie opisze  ale dalej czekam na jakąś podpowieć sugestie
  jestem dobrej myśli co to będzie opisze  ale dalej czekam na jakąś podpowieć sugestie

jestem dobrej myśli co to będzie opisze  ale dalej czekam na jakąś podpowieć sugestie
  jestem dobrej myśli co to będzie opisze  ale dalej czekam na jakąś podpowieć sugestiepierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce 
						- 

DjDr
- Forum Audi A6 / A7 
- Kontakt:
jak na razie czekam na mechanika ale sam prawdopodobnie zlokalizowałem wyciek albo tak mi się  wydaje tam gdzie jest filtr oleju  mniej więcej  filtr widać że tez jest cały otłuszczony a jak się patrzy głębiej to nawet widać jak olej pływa z pokryw zaworów jest sucho coś wam dało to więcej  aha jednak to nei jest  z tego że jest za dużo oliwy stał pod górke
 aha jednak to nei jest  z tego że jest za dużo oliwy stał pod górke 
[ Dodano: 2009-10-10, 17:32 ]
No i sytuacja chyba opanowana ciekło z obudowy filtra oleju poprzedni właściciel wsadził tam Filtrona i chyba nie zmienił albo taki lipny był zimer uszczelka na pokrywie i z tamtąd ciekł teraz tylko trzeba obserwować aha jakie filtry polecacie bo chyba bosha kupie chyba że jakiś inny polecicie

aha jednak to nei jest  z tego że jest za dużo oliwy stał pod górke
 aha jednak to nei jest  z tego że jest za dużo oliwy stał pod górke [ Dodano: 2009-10-10, 17:32 ]
No i sytuacja chyba opanowana ciekło z obudowy filtra oleju poprzedni właściciel wsadził tam Filtrona i chyba nie zmienił albo taki lipny był zimer uszczelka na pokrywie i z tamtąd ciekł teraz tylko trzeba obserwować aha jakie filtry polecacie bo chyba bosha kupie chyba że jakiś inny polecicie
pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce