Witam mam taki problem
zauwarzyłem pod autem dosyć dużą plame oleju po nocnym staniu na pakingu . Po wiechaniu na kanał zauwarzyłem że mokre jest połączenie skrzynia silnik prawie na całej powierzchni , góra silnika sucha ubytku oleju nie zaobserwowałem na bagnecie , na pewno nie jest to olej za skrzyni bo ten akurat jedzie jakimiś rybami :P
jakieś sugestie co prawda jutro jeszcze idę do garażu na spokojnie umys wszytsko i będę obserwował.
Nadmienie że nie dymi pali bez problemu jak i na zimnym tak i na ciepłym .
[A6 C5 2,5TDI]Wyciek oleju 2.5 tdi manula
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[A6 C5 2,5TDI]Wyciek oleju 2.5 tdi manula
Ostatnio zmieniony 10 paź 2009, 11:16 przez DjDr, łącznie zmieniany 1 raz.
pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
dzięki ale na płyn hydrauliczny mi to nie wygląda jest to oliwa dzisiaj ide ją badać no w końcu taka pogoda każdy ma katar więc i jej się dostało :P i jej cieknie
jestem dobrej myśli co to będzie opisze ale dalej czekam na jakąś podpowieć sugestie

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
jak na razie czekam na mechanika ale sam prawdopodobnie zlokalizowałem wyciek albo tak mi się wydaje tam gdzie jest filtr oleju mniej więcej filtr widać że tez jest cały otłuszczony a jak się patrzy głębiej to nawet widać jak olej pływa z pokryw zaworów jest sucho coś wam dało to więcej
aha jednak to nei jest z tego że jest za dużo oliwy stał pod górke
[ Dodano: 2009-10-10, 17:32 ]
No i sytuacja chyba opanowana ciekło z obudowy filtra oleju poprzedni właściciel wsadził tam Filtrona i chyba nie zmienił albo taki lipny był zimer uszczelka na pokrywie i z tamtąd ciekł teraz tylko trzeba obserwować aha jakie filtry polecacie bo chyba bosha kupie chyba że jakiś inny polecicie

[ Dodano: 2009-10-10, 17:32 ]
No i sytuacja chyba opanowana ciekło z obudowy filtra oleju poprzedni właściciel wsadził tam Filtrona i chyba nie zmienił albo taki lipny był zimer uszczelka na pokrywie i z tamtąd ciekł teraz tylko trzeba obserwować aha jakie filtry polecacie bo chyba bosha kupie chyba że jakiś inny polecicie