[A6 C5 2.8 V6] Wstrząsy podczas przyspieszania
[A6 C5 2.8 V6] Wstrząsy podczas przyspieszania
Witam.Mam problem ze swoim Audi,zacznę od tego że poczytałem już forum i były już podobne tematy ale mój problem jest trochę inny.Podczas przyspieszania na benzynie drga mi cały samochód jak pedał gazu jest na jednym poziomie to ustaje,pompa paliwa też wydaje czasem jakieś dziwne dzwięki.Wymieniłem ja na nową oraz filtr paliwa problem dalej jest.Jak auto przełączy sie na gaz problem znika nic sie nie dzieje.Auto podłączyłem pod vag błedów nie ma.Podejrzewam że może ta pompa paliwa jest w takim plastikowym koszu i lata tam z dużym luzem jakby czegoś tam brakowało,a może ona powinna tam tak latać już nie wiem sam jak to ugryzć.Proszę o pomoc i jakieś cenne porady.Dzięki i Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 18:00 przez R2D2, łącznie zmieniany 2 razy.
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
,
nie zawsze pokaże u mnie jak padła cewka to nic nie pokazało trzeba było swiece wykręcać no i poszły od razu do wymiany, a w przypadku kolegi to pewno wtryskiwacz niedomaga lub swieca traci iskrę pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mi hał
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Skrzynia: Automat
- Kontakt:
Cześć
Ja mam drobny problem z "bujaniem"silnika na lpg
Ogólnie pomaga wzbogacenie 5-tego cylindra, ale podczas jazdy mapującej gazownik powiedział, że nie da się idealnie ustawić bo zanikają zapłony na ułamek sekundy.
Spsikał potem cewkę i pokrywę obok świec i zobaczyliśmy pełno małych iskierek skaczących z z cewki na przewody ( na wszystkie przewody).
Czy u Was też tak jest?
Ja mam drobny problem z "bujaniem"silnika na lpg
Ogólnie pomaga wzbogacenie 5-tego cylindra, ale podczas jazdy mapującej gazownik powiedział, że nie da się idealnie ustawić bo zanikają zapłony na ułamek sekundy.
Spsikał potem cewkę i pokrywę obok świec i zobaczyliśmy pełno małych iskierek skaczących z z cewki na przewody ( na wszystkie przewody).
Czy u Was też tak jest?
A6 C5 2,4 v6, Peugeot 508 i powrót do Audi a6 c7:)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mi hał
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Skrzynia: Automat
- Kontakt:
-