Dosyć lajtowa wersja, wygląda (jak dla mnie) OK. Jesli dobrze widze, to te boczne części, które i tak są "świetlnie martwe" zostawiłeś ciemniejsze, a to co istotne jest tylko "przydymione" ?
[ A6 C5 ] Przyciemnianie tylnich lamp ? Kolejny przykład ...
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
geniekw81, nooooo...., teraz widać, ze to z tyłu po bokach to lampy
Dosyć lajtowa wersja, wygląda (jak dla mnie) OK. Jesli dobrze widze, to te boczne części, które i tak są "świetlnie martwe" zostawiłeś ciemniejsze, a to co istotne jest tylko "przydymione" ?
Części samochodowe online - Motostacja pl
Witam. Lampy zostały pomalowane sprayem. Tylko części wpływające na widoczność i bezpieczeństwo zostały w orginalnym plastiku, nie były malowane. Poza tym lampy są do poprawki kosmetycznej ( dokładniejsze malowanie ). Przedstawione lampy służą jako przykład gustu. Jakie jest wasze zdanie, a może jakieś ciekawe propozycje?
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
-
Swedish Audi
Moja sugestia,tak zawsze robilem w swoich autach(oprocz Audi),dac lampki do lakiernika,do lakieru bezbarwnego dodac pare kropel czarnego akrylu i malowac az uzyskasz pozadany efekt,im wiecej warstw tym ciemniejsze lampy.Ja dodatkowo oklejalem sobie miejsce w ktorym jest swiatlo wstecznego,wygladalo to bardziej profesjonalnie.Jesli jeszcze poswiecisz troche czasu na wypolerowanie lamp po malowaniu to spokojnie idziesz w zaparte na przegladzie,mowisz ze takie sa ori.Po polerce(dobrze wykonanej) nie ma sladu ze sa malowane,mam na mysli ze nie zostaje na lampkach zaden kurz ktory wkleja sie w trakcie malowania.To najtansza i najbardziej profesjonalna metoda na ciemne lampy,sprawdzona na kilkunastu autach,moich autach i autach znajomych.
-
grzybciu_ndm
- Forum Audi A6 / A7

- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Chyba ktoś tu boi się nazwać rzeczy po imieniu, czarne lampy były okej... ale pod koniec lat 90tych i naczątku nowego stulecia, wtedy co drugi polunezzz, kadett, golf, i ford sierra miały przydymione kierunki, weź to zmyj i nie rób sobie wiochy z dobrego auta, czarne lampy do srebrnego auta pasują jak swini homonto...
edit. może troche się uniosłem, ale chciałem powiedzieć dosadnie, pomyśl o lampach poliftowych, mozna je kupic za jakieś 300zł a odmienią napewno tyłeczek.
edit. może troche się uniosłem, ale chciałem powiedzieć dosadnie, pomyśl o lampach poliftowych, mozna je kupic za jakieś 300zł a odmienią napewno tyłeczek.
:mrgreen: ÂŁadnie to uściśliłeś pawel445 ja bym tak nie potrafił :mrgreen:pawel445 pisze:Chyba ktoś tu boi się nazwać rzeczy po imieniu, czarne lampy były okej... ale pod koniec lat 90tych i naczątku nowego stulecia, wtedy co drugi polunezzz, kadett, golf, i ford sierra miały przydymione kierunki, weź to zmyj i nie rób sobie wiochy z dobrego auta, czarne lampy do srebrnego auta pasują jak swini homonto...
-
Bolszakoof
A mnie się tak podoba, srebrne auto, szyby smoła i ciemne lampy całkiem sympatycznie się razem prezentują.
Druga opcja jest wg mnie gorsza, pierwsza zdecydowanie lepsza (całe lampy ciemne) lub ewentualnie spróbuj moze zaciemnić tylko jakis konkretny element, moze zostaw w ori np światło cofania ? Faktycznie CAÂŁE ciemne lampy wyglądają troszkę dziwnie...
Albo zerknij na auto Shoofla
:arrow: a6-c5-audi-a6-by-shoofel-nocna-sesja-ze ... t11875.htm
Coprawda on nie ma ori lamp ale też ciemne i może i może wpadnie Ci do głowy jakis pomysł od niego.

Druga opcja jest wg mnie gorsza, pierwsza zdecydowanie lepsza (całe lampy ciemne) lub ewentualnie spróbuj moze zaciemnić tylko jakis konkretny element, moze zostaw w ori np światło cofania ? Faktycznie CAÂŁE ciemne lampy wyglądają troszkę dziwnie...
Albo zerknij na auto Shoofla
:arrow: a6-c5-audi-a6-by-shoofel-nocna-sesja-ze ... t11875.htm
Coprawda on nie ma ori lamp ale też ciemne i może i może wpadnie Ci do głowy jakis pomysł od niego.
Jakie LEDy?
Hej!
Orientuje się ktoś z Was nt. firm oferujących lampy do A6 C5?
Jakiej firmy ledowe lampy byście polecili do tyłu? ÂŻeby nie były festyniarskie i nie przemakały...
Orientuje się ktoś z Was nt. firm oferujących lampy do A6 C5?
Jakiej firmy ledowe lampy byście polecili do tyłu? ÂŻeby nie były festyniarskie i nie przemakały...
- PrZeMo_A6
- Forum Audi A6 / A7

Ja polecam te lampki, które ma Shoofel w swojej A6 
Wydaje mi się że są to najlepsze z możliwych dostępnych na rynku!
(Sam się za takimi rozglądam :mrgreen: )
Pozdrawiam! 8-)
Link: Led Shoofel
Wydaje mi się że są to najlepsze z możliwych dostępnych na rynku!
(Sam się za takimi rozglądam :mrgreen: )
Pozdrawiam! 8-)
Link: Led Shoofel
CCCO - przewaga dzięki technice