[ A6 C5 ] Przyciemnianie tylnich lamp ? Kolejny przykład ...
[ A6 C5 ] Przyciemnianie tylnich lamp ? Kolejny przykład ...
Witam wszystkich zapaleńców audiii A6 . Od jakiegoś czasu jestem właścicielem tego autka . Chciałbym w nie tknąc trochę świeżości . Czy ktoś przyciemniał tylnie lampy . A może znacie jakieś linki z takim lampami czy też ze zdjęciami . Czy to nie będzie ,, festyn '' ? .
![Obrazek]()
Ostatnio zmieniony 04 paź 2009, 14:11 przez geniekw81, łącznie zmieniany 3 razy.
Hmy, jakoś mi nie pasują przyciemnione lampy (to kiedyś w maluchach i poloneza się tak robiło), ja bym raczej zastosował całkowicie białe na ledach (albo nie koniecznie całe białe, wystarczą ledy i będzie git)
[ Dodano: 2009-10-02, 12:50 ]
Ale wiesz ja mam inny styl, z przodu nie pasuje mi to Twoje autko bez kółeczek na atrapie, no w każdym razie czegoś mi brakuje z przodu.
Natomiast ciemne lampy z tyłu zupełnie mi nie pasują u Ciebie, ja jestem raczej na tak za jakimiś jasnymi.
[ Dodano: 2009-10-02, 12:50 ]
Ale wiesz ja mam inny styl, z przodu nie pasuje mi to Twoje autko bez kółeczek na atrapie, no w każdym razie czegoś mi brakuje z przodu.
Natomiast ciemne lampy z tyłu zupełnie mi nie pasują u Ciebie, ja jestem raczej na tak za jakimiś jasnymi.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Smotek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 155KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Jak dla mnie to grill jest git sam będę zmieniał na taki a co do świateł również dobry pomysł jeśli chodzi o zmianę bez wydawania grubszej kasy :mrgreen: tylko jeśli będzie to zrobione dokładnie i w miarę nie za ciemno!!! Na pewno będzie jakaś zmiana!!! 

zamiast krwi benzyna, zamiast serca turbina:-)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
mysle, ze 3 swiatlo stop nie sposob nie zauwazyc (;RomanS pisze:Gorsze, że jak Ci ktoś wjedzie w d... to zawsze będzie Twoja wina, bo powie, że STOPu nie zauwazył
ale co do lamp to zdecydowanie za ciemne, napewno bedziesz mial problemy z tymi lampami. wsteczny to ci swieci jakby tam byla 50 letnia zarowka.
proponuje zmyc to i ew. pomalowac jeszcze raz, ale mniej czarnego. dobrze ma zrobione kolega w zielonym sedanie. u niego jeszcze widac, ze to sa lampy.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Pewnie tak, tylko po co w ogóle są główne STOPy jak wystarczy wg Ciebie tylko trzeci, dodatkowy STOP :?:marekwroc pisze:RomanS napisał/a:
Gorsze, że jak Ci ktoś wjedzie w d... to zawsze będzie Twoja wina, bo powie, że STOPu nie zauwazył
mysle, ze 3 swiatlo stop nie sposob nie zauwazyc (;
Proponuje zostawić takie argumenty dla ewentualnej polemiki z policjantem albo firmą ubezpieczeniową :roll:
Kolega prosił o nasze opinie to napisałem swoja i tyle. Przecież nie doniose na niego. Nie przejdzie uczciwego przeglądu po prostu lub wcześniej na drodze zabiora mu dowód rejestracyjny.
Albo tez pojeździ jeszcze długo bo u nas niestety jak nie HIDy to lampy tylne dla ozdoby a nie użyteczności, a wszystko jest tolerowane

Przecież te lampy też mają homologację (no teraz to już ją straciły ).
Części samochodowe online - Motostacja pl
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
marekwroc,
, może niezbyt udało mi się wyrazić słowami treść. Nie miało to być nic do Ciebie, chciałem tylko zasygnalizować mozliwy problem a łatwiej było w odniesieniu do Twoich słów
.
Oczywiście mozna nic nie pisać i często tak robie w sprawach gustu/smaku, ale to jest przypadek, że kolega autor tematu powinien jeszcze być świadomy pewnego niebezpieczeństwa, o którym wspomniałem uprzednio.
Generalnie to jestem przeciwnikiem takich zmian w A6, to co uchodzi w Corsie, Calibrze tu mi się nie widzi. Dopuszczam elementy montowane od odmian bardziej wypasionych fabrycznie lub niektóre firm tuningowych. Co innego chromowane obudowy lusterek lub nakładki na klamki a co innego rzeczy związane z bezpieczeństwem.
Poza tym nalezy zadać pytanie po co sa tylne lampy ? Do ozdoby ?
Moim zdaniem są po to by dbac o własną d.... :mrgreen: (kierunkowskaz, STOP, czy nawet światło tylne).

Oczywiście mozna nic nie pisać i często tak robie w sprawach gustu/smaku, ale to jest przypadek, że kolega autor tematu powinien jeszcze być świadomy pewnego niebezpieczeństwa, o którym wspomniałem uprzednio.
Generalnie to jestem przeciwnikiem takich zmian w A6, to co uchodzi w Corsie, Calibrze tu mi się nie widzi. Dopuszczam elementy montowane od odmian bardziej wypasionych fabrycznie lub niektóre firm tuningowych. Co innego chromowane obudowy lusterek lub nakładki na klamki a co innego rzeczy związane z bezpieczeństwem.
Poza tym nalezy zadać pytanie po co sa tylne lampy ? Do ozdoby ?
Moim zdaniem są po to by dbac o własną d.... :mrgreen: (kierunkowskaz, STOP, czy nawet światło tylne).
Części samochodowe online - Motostacja pl