[A6C6] Spalony stop
[A6C6] Spalony stop
No i mam kolejny problem a jeszcze nie rozwiązałem ostatniego:) w sobote wyskoczył mi komunikat, że mam spalone prawe światło STOP, wjechałem do garażu rano odpalam komunikat znikł światło działa w niedziele też działało dzisiaj znowu się zaświecił komunikat i światło nie działa. Co może być przyczyna? Swiatło jest na LED więc może coś nie łączy?
- Masta
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marcin
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Nie wiem ile ich tam jest dokładnie, ale chyba jeden. Musisz go wykręcić. A reszta to są takie małe bolczyki które siedzą wciśnięte w gumę jak sie nie mylęsa na jakieś bolce
P.S jak otworzysz bagażnik to nad lampą masz taki plastik, zdejmij go a zobaczysz ten bloczyk co trzeba go odkręcić
- Masta
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marcin
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
- Kontakt:
Dany
Mowa o sedanie, bo sam mam sedana
MI ostatni właśnie taki jeden bloczyk sie uwalił i lampa miała luz. Więc zajechałem do serwisu audi i mi zmienili od reki na nową. Więc z tego co widziałem, to jest tam na pewno jeden bolec, który się odkręca (albo siedzi na jakiś zatrzask).
Luknij na fotkę. I jak zdejmiesz ten plastik to na pewno zobaczysz ten bloczyk. A ten plastik siedzi chyba na jakieś zatrzaski.
A od środka patrzyłeś na tą lampę? Tam chyba przez schowek sie do niej można dogrzebać, ale sprawdź czy nie ma innego dojścia
Mowa o sedanie, bo sam mam sedana
MI ostatni właśnie taki jeden bloczyk sie uwalił i lampa miała luz. Więc zajechałem do serwisu audi i mi zmienili od reki na nową. Więc z tego co widziałem, to jest tam na pewno jeden bolec, który się odkręca (albo siedzi na jakiś zatrzask).
Luknij na fotkę. I jak zdejmiesz ten plastik to na pewno zobaczysz ten bloczyk. A ten plastik siedzi chyba na jakieś zatrzaski.
A od środka patrzyłeś na tą lampę? Tam chyba przez schowek sie do niej można dogrzebać, ale sprawdź czy nie ma innego dojścia
- wojciech_A6_C6
- Forum Audi A6 / A7

- wojciech_A6_C6
- Forum Audi A6 / A7

W sobote zdjąłem ten plastik, ale nic tam nie widzialem, żadnego bolca!
Więc zdjąłem zaślepkę która jest w bagazniku w tapicerce i tam jest jakaś śrubka, ale jej nie odkręcałem bo nie wiem co ona trzyma?
tmr możesz po raz enty wposmóc kolegę?
[ Dodano: 2009-10-05, 18:19 ]
Masta, Kolego masta dzieki Twojej poradzie upierdzieliłem sobie zaczep na lampie zdjemujac ten plastik, bo pod nim nic nie ma co trzyma lampe.
Poki co doszedlem do tego, że odkręciłem lampę z jednej strony z drugiej nie widzę śruby która mogłaby trzymac lampe, a jednak nie da sie jej ściągnąć.
Więc zdjąłem zaślepkę która jest w bagazniku w tapicerce i tam jest jakaś śrubka, ale jej nie odkręcałem bo nie wiem co ona trzyma?
tmr możesz po raz enty wposmóc kolegę?
[ Dodano: 2009-10-05, 18:19 ]
Masta, Kolego masta dzieki Twojej poradzie upierdzieliłem sobie zaczep na lampie zdjemujac ten plastik, bo pod nim nic nie ma co trzyma lampe.
Poki co doszedlem do tego, że odkręciłem lampę z jednej strony z drugiej nie widzę śruby która mogłaby trzymac lampe, a jednak nie da sie jej ściągnąć.
-
tmr
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 ASG 299KM
- Skrzynia: Multitronic
- Kontakt:
Dany, sorki - pisałem o trzecim stopie !
(wojciech się pytał... )
Co do lamp tylnych - wykręcasz śrubę plastikową spod zatyczki o której piszesz (płaski śrubokręt chyba) a następnie delikatnie o milimetry idąc od góry ku dołowi podważasz brzeg lampy (np. płaski śrubokręt owinięty papierem). Robisz tak kilka razy (od góry w dół) poszerzając szczelinę - uważaj żeby nie skaleczyć lakieru błotnika, albo nie wyszczerbić brzegu lampy. Aż w końcu lampa z boku wyskoczy z dwóch metalowych dydków (takie jakby kulki). Wtedy ją łapkami z luzikiem wyciągasz, odpinasz wtyczkę i robisz co tam chcesz.
Pozdr
_TMr
btw: plastików tych od strony bagażnika nie ściągasz. One są na takich wsówkach kore wślizgują się na lampę i wychodzą razem z lampą!!!
Co do lamp tylnych - wykręcasz śrubę plastikową spod zatyczki o której piszesz (płaski śrubokręt chyba) a następnie delikatnie o milimetry idąc od góry ku dołowi podważasz brzeg lampy (np. płaski śrubokręt owinięty papierem). Robisz tak kilka razy (od góry w dół) poszerzając szczelinę - uważaj żeby nie skaleczyć lakieru błotnika, albo nie wyszczerbić brzegu lampy. Aż w końcu lampa z boku wyskoczy z dwóch metalowych dydków (takie jakby kulki). Wtedy ją łapkami z luzikiem wyciągasz, odpinasz wtyczkę i robisz co tam chcesz.
Pozdr
_TMr
btw: plastików tych od strony bagażnika nie ściągasz. One są na takich wsówkach kore wślizgują się na lampę i wychodzą razem z lampą!!!
tmr, Dzieki za pomoc jak zwykle Twoja znajomość budowy A6 okazała się perfekcyjna. Nie wiem gdzie się wstawia , że pomogłeś ale pomogłeś i stop działa. Przy okazji opisze co było uszkodzone: LEDY STOP są zasilane dzięki dwóm bolcom które są w plastikowej obudowie, no i ta obudowa popękała więc skleiłem taśma i działa:)
Masta, na przyszłość jeśli nie jesteś czegoś pewien na 100% to lepiej sie nie wypowiadaj!
Masta, na przyszłość jeśli nie jesteś czegoś pewien na 100% to lepiej sie nie wypowiadaj!
-
Qris
Dany, w SPAM do Masta zachowałeś się jak zwykła świnia. Jak nie jesteś pewien an 100% to się nie wypowiadaj? Po to jest k....a forum żeby wypowiedziami naprowadzać na trop który pomaga zlikwidować problem. Tym bardziej że kolega się wysilił dla Ciebie i zrobił fotkę z opisem. Doceń więc pracę każdego a nie marudź. Pzdr!