[Naprawa FIS]
-
- Forum Audi A6 / A7
ale ale , tam za te 150 zł nic nie jest wymieniane z tego co mi wiadomo a naprawiane to co zepsute naprawa polega na (chyba) zmiane połaczen z lutowanychy oryginalnie na dotykowe , co do opisu moge sie mylic , ale nie sadze kiedys wysylalem do Warszawy licznik z mercedesa i gosc do mnie wlasnie zadzwonił i powiedzial z, e tam musi owa tasme wymienic na nowa bo jzu ktos tu grzebał i sprawe spierniczył , a gdyby nie było by grzebane było by taniej , ale nowa tasma plus cos tam jeszcze ktoś cos uszkodziłkrisu pisze:te dwa dni pewnie wynikają z tego, żekrzys124, lubi super okazje z Chin.pozd.
w licznikach audi , ci co jezdzą i kasują liczniki robią korekcje ich mówia mi wyraznie 150 zł bo zabawy jest duzo , ale oni tam nic nie wymieniaja ! wiec prosze mi zadnej chińszczyzny nie zarzucać ! bo ów fis nie jest wymieniany ,a naprawiany
Z tego co ustaliłem to nie jest tak jak w mercedesie że starzeje się taśma (elastomer)
lecz pada kontroler który jest zalutowany na taśmie która jest na stałe połączona z wyświetlaczem.
Więc jedyne rozwiązanie to wymiana dokładnie tego elementu (FIS wyświetlacz) który jest sprzedawany na allegro w cenie około 400pln.
Uważam że cena za wymiane 450-550 to łatwa kasa dla elektroników i nic więcej.
wymiana trwa około dwóch godzin i wysyłają tego samego dnia.
Kupiłem licznik i będe przekładał FIS w najbliższych dniach.
Podziele się wiedzą, może zrobie nawet jakiś opis wymiany.
Odradzam kupno FIS-u z niedziałającymi liniami - nie jest to prosta naprawa jak zapewniają sprzedawcy na Alle.
lecz pada kontroler który jest zalutowany na taśmie która jest na stałe połączona z wyświetlaczem.
Więc jedyne rozwiązanie to wymiana dokładnie tego elementu (FIS wyświetlacz) który jest sprzedawany na allegro w cenie około 400pln.
Uważam że cena za wymiane 450-550 to łatwa kasa dla elektroników i nic więcej.
wymiana trwa około dwóch godzin i wysyłają tego samego dnia.
Kupiłem licznik i będe przekładał FIS w najbliższych dniach.
Podziele się wiedzą, może zrobie nawet jakiś opis wymiany.
Odradzam kupno FIS-u z niedziałającymi liniami - nie jest to prosta naprawa jak zapewniają sprzedawcy na Alle.