przeczytalem juz wszystkie posty z tego forum i prawie wszystkie z AKP dotyczace Webasto. Ale nigdzie nie znalazlem odpowiedzi na pytanie jakie mnie nurtuje:
- jak sprawdzic czy Webasto, ktore mam w mojej A6 Avant w ogole dziala?
Mam wersje Webasto ustawiana z FIS oraz z pilotem zdalnego sterowania. Narazie probowalem tylko wlaczyc Standheizung (jest tez Standluftung) - na goracym silniku, po prostu wlacza sie climatonic, ustawia temp. na 20 stopni i wieje a obok zegarka pojawia sie taki maly znaczek, mowiacy o tym, ze ogrzewanie postojowe jest wlaczone. Ale na zimnym silniku juz tak dobrze nie jest - cos sie wlacza pod maska, pracuje bardzo cichutko, kolo zegarka pojawia sie znaczek ze ogrzewanie jest wlaczone ale panel climatronica jest wylaczony. W dodatku po kilkunastu sekundach od wlaczenia poczulem charakterystyczny zapach palonego metalu - taki jak z szuszarki, ktorej sie wiatrak zatrzyma.
No i teraz mam pytanie - jak to w ogole dziala??? Co powinienem slyszec? Jak glosno i z jakiej okolicy silnika? Czy ten dziwny zapach to normalne? Czy jesli to jest Webasto spalinowe to slychac wyraznie prace jakiegos silniczka spalinowego? Gdzie leca z niego spaliny?
Nie chce tego zfajczyc kompletnie a totalnie nie wiem jak do tego podejsc

Bede wdzieczny za jakiekolwiek podpowedzi.
Pozdrawiam!