[A6 C5] pro turbo
http://www.exus.pl/products,product,52mart73301 pisze:A co to takiego jest :shock: :?: :?: :?:Sebek pisze:pro turbo
polega to na tym że jak zatrzymujesz się autkiem to po wyjęciu kluczyka silnik chodzi jeszcze przez określony czas (od 1 do 4 min) aż turbina się schłodzi . (wyciągasz kluczyk załączasz alarm , zamykasz centralny itd a autko samo gaśnie )
koszt takiego urządzenia to 200 zł (Słupsk )
Pozdrowienia z Słupska 

Witajcie.
Moduł Pro Turbo jest urządzeniem, które chroni turbosprężarkę podtrzymując jej pracę po wyjęciu kluczyka w celu ochłodzenia do bezpiecznej temperatury.
Moduł Pro Turbo pozwala nam całkowicie zapomnieć o zagrożeniach związanych z niewłaściwą eksploatacją turbosprężarki, a jego koszt jest niewspółmiernie niski w porównaniu do nakładów wiążących się z naprawą niewłaściwie użytkowanej sprężarki.
To nie są moje słowa.Pozwoliłem sobie wkleić ten tekst z internetu.
Moduł Pro Turbo jest urządzeniem, które chroni turbosprężarkę podtrzymując jej pracę po wyjęciu kluczyka w celu ochłodzenia do bezpiecznej temperatury.
Moduł Pro Turbo pozwala nam całkowicie zapomnieć o zagrożeniach związanych z niewłaściwą eksploatacją turbosprężarki, a jego koszt jest niewspółmiernie niski w porównaniu do nakładów wiążących się z naprawą niewłaściwie użytkowanej sprężarki.
zgadza się napisane bardziej naukowofalco pisze:Witajcie.
Pozdrowienia z Słupska 

dla jednych nie potrzebny dla drugich tak kwestia gustu , mi się wydaje ze jak ktoś jeździ dożo to jest to dobre rozwiązaniecensored pisze::mrgreen: Czego to nie wymyślą... :mrgreen: Pytanie tylko w jakim celu to montować ?
To zwykły wyłącznik czasowy coś a`la funkcja follow my ze światłami w aucie.
Niepotrzebny bajer :-P :mrgreen: .
Pozdrowienia z Słupska