Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A100 C4 2.6v6 SwedenVersion] Problemów kilka i pytań więcej

Wszystko co dotyczy benzynowych A6/A7, nie przywiązane stricte do konkretnego modelu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
HaG
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A100 C4 2.6v6 SwedenVersion] Problemów kilka i pytań więcej

Post autor: HaG » 24 sie 2009, 11:18

Ogólnie na wstępie przepraszam za ewentualne mieszanie w tematach ale nie chcę "spamować" w każdym dziale.

Całkiem niedawno zakupiłem A100 C4 sedan 2.6v6 w wersji skandynawskiej automat ... różnic ponoć kilka jest więc odrazu to zaznaczyłem...

Problemy jakie mam lub może tylko głupie pytania :D
1. Wieczne świecenie się kontrolki braku żarówki - wszystko sprawne, jedynie w wnętrzu brakuje mi lub spalone są podświetlenia przycisków

2. Czasami na zakrętach lub wzniosach przy dodaniu gazu samochód piszczy ( pisk kontrolki jakiegoś błędy ostrzeżenia... ) zielonego pojęcia brak o co chodzi bo nic więcej się nie zapala.

3. Po zdjęciu zegarów zauważyłem że posiada tylko żarówkę ( do kontrolek ) do AirBaga a w pozostałych miejscach są tylko dziury kontrolki od np. CheckEngine.

Dodam że samochód prawdopodobnie posiadał hak ( zostało tylko mocowanie jego... ) oraz podłączenie do webasto zewnętrznego ( gniazdo pod zderzakiem i w środku... )

Jeśli ktoś ma możliwość i się zna z chęcią dałbym się podpiąć pod komputerek w celu sprawdzenia błędów itp ( jesli są... ) poproszę info za ile i gdzie na prv.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
artur v6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: artur v6 » 24 sie 2009, 21:07

to gniazdo to nie webasto tylko w wersjach Skandynawskich są montowane grzałki w misce olejowej i prąd do rozruchu w garażu, druga kontrolka w dodatkowym zegarze to airbag, pierwsza to dodatkowy kierunkowskaz jeśli jest podpięta przyczepka, ostatnia to immo powinieneś mieć, a piszczenie jak kolega zauważył może masz mało płynu w układzie chłodzenia lub hamulcowego wtedy będzie dźwięk
Poturbowany

Awatar użytkownika
HaG
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: HaG » 25 sie 2009, 10:09

widzę ze Artur masz większą wiedzę o Szwedzkich wynalazkach :) z chęcią dowiedział bym się wiecej.

Sprawdziłem płyny ( zresztą robię to prawie co 2-3 dni... wkońcu to staruszka i ma prawo do powiedzmy wycieków.... ) niestety praktycznie wszystkie są w poziomie powyżej minimum poniżej maximum...

Chyba dodatkowo muszę poszukać kogoś do podpięcia pod kompa... i sprawdzenia co w niej piszczy.

Wyciągnołem zegarki i niestety moja wersja posiada tylko podpięcie jednej żaróweczki prawdopodobnie tylko do AirBaga. pozostałe albo zostały bardzo głęboko wycięte albo ich nie zamontowano wcale ( nie ma okablowania. )

Awatar użytkownika
artur v6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

audi kontrolki

Post autor: artur v6 » 25 sie 2009, 11:30

nie jest wycięte tylko twoja wersja ich po prostu nie posiada, poczytaj jeszcze na forum o klimatroniku i kodach do niego bo może masz ustawiony bip czyli sygnał o zmiennych temperaturach na poszczególne nawiewy i jeśli będą różnice to dostajesz taki sygnał. lub masa gdzieś ci szwankuje więc pokazuje ci kontrolkę spalonych żarówek
Poturbowany

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja