Może 15l się osiągnie w mało zakorkowanym mieście muskając pedał gazu, ale nie do tego zmierzam, założyłem temat by mniej więcej wyczuć ile pali S6 bo jak już wspomniałem dane które mi przekazywano były bardzo rozbieżne:)
[C5 S6] Pytanie do posiadaczy/spalanie itp
wcale nie super oszczędna 
jak jeździsz normalnie to tak pali w mieście
ja mam spalanie na poziomie 16-18 l zależy od korków
na trasie około 10-11 l , do 9 litrów nie zbliżyłem się
aktualnie komputerek pokazuje średnie spalanie 13,8 l (nie resetowany przez ok 4 tys km), a jeżdzę i po mieście i w trasach, a zaznaczę że nie jeżdżę jak "emeryt"
W trasach parę razy zdarzyło mi się przekroczyć 200
ale to przy ładnej pogodzie i na praktycznie pustej drodze (nasze polskie autostrady 
O zakładaniu gazu nie myślę :-D
jak jeździsz normalnie to tak pali w mieście
ja mam spalanie na poziomie 16-18 l zależy od korków
na trasie około 10-11 l , do 9 litrów nie zbliżyłem się
aktualnie komputerek pokazuje średnie spalanie 13,8 l (nie resetowany przez ok 4 tys km), a jeżdzę i po mieście i w trasach, a zaznaczę że nie jeżdżę jak "emeryt"
W trasach parę razy zdarzyło mi się przekroczyć 200
O zakładaniu gazu nie myślę :-D
A
Bo myślę że płacić 5tys. co roku za przyjemność jazdy na benie to nic miłego.
A ja myślę bo skoro w ciągu jednego roku koszt instalki się zwróci a gdy już ją założę to napewno pare lat pojężdzę to są to koszta z którymi trzeba się liczyć.pablos pisze:O zakładaniu gazu nie myślę
Bo myślę że płacić 5tys. co roku za przyjemność jazdy na benie to nic miłego.
usunieto pkt.29 regulaminu
Chciałbym, może wreszcie mi się uda bo do tej pory jakoś nijak nie mogę dojechać.pablos pisze:pojawiasz się na zlotach?
[ Dodano: 2009-08-20, 19:06 ]
Odnośnie gazu to przyznam że też bym wolał samą benzynke zawsze to jeden kłopot a nie dwa ale wiem też jak się jeżdzi na gazie: jedziesz gdzie chcesz, ile chcesz, jak chcesz i nie przejmujesz się kosztami a benzynka szczególnie z takim motorkiem troche bije po kieszeni
usunieto pkt.29 regulaminu
-
dziadzia1000
- Forum Audi A6 / A7

Panowi powiem tak jestem od niedawna posiadaczem eski kupilem juz z gazem spalanie w miescie do 25litrow gazu trasa ok 16 litrow wlasnie wrocilem dzis z wegier jak obliczylem spalila mi 16.7 gazu trasa w 2 strony ok 840km koszt w granicach 270zl na paliwie napewno by bylo drozej ,niechcialem w sumie w esce gazu ale tak wyszlo instalacja na 2 reduktorach niema problemu na razie a chodzi prawie tak samo jak na benzynie
Duzo tez zalezy od gazu ile spala
Duzo tez zalezy od gazu ile spala
Panowie jeszcze jedna kwestia. Jakie są różnice między S6 a zwykłym A6 z napedem quattro? Czy w S6 jest inna skrzynia niż w a6 oraz inne zawieszenie? Hamulce pewnie są inne, silnik wzmocniony, pytam pod kątem co takiego ma s6 co mogłoby się popsuć i przysporzyć kłopotów z wymiana, zakupem części? A może wszystko jest identycznie jak w A6 z wyjątkiem mocniejszego silnika?
Pozdro
Pozdro
-
dziadzia1000
- Forum Audi A6 / A7