Mam audi A5 z 2007 i chce zamontować DVD lub PS2 w tym aucie. Wiem że podobne tematy na temat audi a6 już były na tym forum ale po przeczytaniu ich dalej nie mam jasnej i klarownej odpowiedzi na moje pytania.
O tuż mam w mym Audi system MMI (z dużym kolorowym wyświetlaczem) + TV DVB + CD6 + AMI (USB) + kamerę cofania.
I teraz gdy wchodzę w guzik MEDIA i menu SOURCE mam do wyboru kilka możliwości:
- CD 6
- AMI
- TV
- AV1
- AV2
Jak zapewne dobrze myślę pod AV1 oraz AV2 można podłączyć np. DVD lub PS2 itp.
Teraz moje pytanie.
Czy podłączenie takiego DVD lub PS2 w tym aucie opiera się tylko na tym że trzeba w bagażniku gdzie jest cały wzmacniacz oraz tuner TV podłączyć tak jak w „kinie domowy” przez np. Chinche do AV1 i potem wybrać w MMI AV1 i wszystko gra?
Czy też podłączenie takich urządzeń jak DVD czy też PS2 wymaga jakiś konwerterów, rozkręcania, lutowania wtyczek-kabli, programowania, dokupowania czegoś itp.?
Czytałem na tym forum iż trzeba jakiś konwerter do Audi A6 ale gdzie bym miał go podłączyć i jak? i czy przy tej konfiguracji taki konwerter jest mi potrzebny?
Pytam się ponieważ zastanawiam się czy w takiej konfiguracji jak ja mam mogę to zrobić sam czy też muszę iść do firmy car-audi? (w ASO zarządzali sobie za to 3 tys...)
Jeżeli uważacie iż sam dam radę to podłączyć to proszę o instrukcji żebym czegoś nie zepsuł
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Dzięki za odpowiedź.