Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[Audi A6 C6] Jak rozebrać fotel kierowcy?

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
stanyor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C6] Jak rozebrać fotel kierowcy?

Post autor: stanyor » 11 sie 2009, 15:12

Witam,

wie ktoś z Was może jak rozebrać taki fotel:

Obrazek

Problem polega na tym, że jadąc po nierównościach fotel bardzo skrzypi. Gdybyśmy mieli normalne drogi może by mi to nie przeszkadzało. Niestety stan naszych dróg powoduje, że skrzypienie to słyszę non stop.

Tapicer stwierdził, że trzeba przesmarować sprężyny ale to i tak za jakiś czas wróci. Zawołał sobie 200 PLN. Nie mam zamiaru dawać gościowi 200 PLN, żeby mieć spokój przez kilka tygodni i chciałbym rozebrać ten fotel sam. Szczerze to nawet jeszcze nie próbowałem, bo zanim połamię jakieś zaczepy wolę zapytać, może ktoś z Was już to robił. Poza tym w fotelach jest elektryczna regulacja pasa lędźwiowego, którego też nie chciałbym uszkodzić.

A może, że zna ktoś z Was jakiegoś tapicera, który usunie problem na zawsze.

Dzięki z góry za wsparcie

Tomas

Post autor: Tomas » 11 sie 2009, 17:52

Widzialem kiedys jak to gosciu robil w c6,z tylu oparcia masz plastik nie jest on prosty do sciagniecia bo jest on na zatrzaskach,gosciu pukal mocno po bokach tego plastiku az zatrzaski zaczely puszczac nie wolno tego ciagnac bo mozna pozrywac te zaczepy i bedzie problem ze zlozeniem fotela,operacja polegala na wymianie airbaga dlatego dalej nie moge ci nic podpowiedziec ale bedziesz mial juz latwiej i moze cos poradzisz.pozdro

Awatar użytkownika
stanyor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: stanyor » 12 sie 2009, 09:00

no właśnie tego się boję, że pociągne nie tak jak należy, połamię jakieś zatrzaski i będzie pozamiatane

THOMMY
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: THOMMY » 21 maja 2014, 16:45

Witam chciałbym odświeżyć temat. Czy ktoś wie jak rozebrać fotele kierowcy w celu wymiany gąbki oraz obicia fotela. Mam przetarty fotel kierowcy zakupiłem fotele które okazało się że są elektryczne w moim aucie niestety jest tylko mata grzewcza oraz lędźwie niestety w wiązkach nie ma przewodów mieszkam w niewielkim mieście w którym nikt nie chce się podjąć pociągnięcia przewodów do elektryki fotela. Proszę o pomoc jak zdemontować chyba że jest ktoś w zachodniopomorskim który chciałby się tym zająć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl