Poswiecilem troche czasu i pelna satysfakcja :mrgreen: U mnie jeden dzialal jako tako, natomiast drugi za cholere nie chcial sie wysuwac.
Sciagnalem ta plastikowa rameczke w pierwszej kolejnosci. Nie ma z nia zadnego problemu. Lekko srubokretem i pieknie wyskakuje.
Dalej mamy dwie szufladki i kazda wyjmujemy oddzielnie. Tutaj rowniez jest w miare latwo. Szufladki musza byc wysuniete aby je wyjac. Poniewaz u mnie jedna nie chciala sie wysuwac to uzylem srubokreta i lekko podwadzajac bez problemu ja wyciagnalem. Majac juz wysuniete mozna zabrac sie do calkowitego wyciagniecia ich z obudowy w siedzeniu. Ja nie uzylem tutaj zadnych narzedzi. Pewny chwyt obiema rekoma i troche sily pozwolil mi wyjac je z ukrycia :roll:
Teraz moglem ocenic ich stan. Okazalo sie ze wewnatrz bylo sporo brudu. Piach, kurz itd itp. Zabralem je do domu i pod cisnieniem zimnej wody usunalem caly syf. Wytarlem w miare mozliwosci cale to pudelko, w ktorym osadzone sa szufladki.
Wrocilem do auta i rozpoczalem proby umieszczenia ich na swoich miejscach. Co sie okazalo, to jedna smigala az milo, natomiast ta druga miala problem z odbiciem sie, bo dalej szlo jej juz calkiem niezle. W tym miejscu poswiecilem najwiecej czasu. Za chiny nie moglem dojsci gdzie ja boli, gdzie sie opiera. Ogladalem je obie, porownywalem, szukalem roznic. Wkladalem kazda z osobna w obie dziury sadzac ze moze problem lezy po stronie tego pudelka w ktorym sobie "mieszkaja". I nagle eureka!!! Okazalo sie ze jedna jest nieco wygieta po dlugosci i tworzy lekki łuk. Wrocilem do domu i nad palnikiem gazowym podgrzalem lekko odpowiednie miejsce. Nastepnie troszke podgialem i efekt byl natychmiastowy. Zdziwiony ze tak latwo poszlo wrocilem do auta. Teraz to juz tylko chwila. Po wczesniejszym treningu wkladania i wyjmowania szufladek (chyba z 50 razy) wsadzilem ja z zamknietymi oczami i palcem w d... :mrgreen: Na mojej twarzy pokazal sie banan jak obie zaczely smigac jak noweczki. Nawet ich nie smarowalem, nie psikalem zadnym WD.
Byc moze za jakis czas jak zaczna sprawiac problem to je nasmaruje.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2009, 12:08 przez
poldektm, łącznie zmieniany 1 raz.