[A6 S5 2.4]piszczące szyby
[A6 S5 2.4]piszczące szyby
witam
chciałem się poradzić,jakiego środka uzyć lub co poradzić na piszczące szyby.Szyba piszczy przy otwieraniu i zamykaniu tylko w słoneczne dni gdy uszczelki są dobrze wysuszone,bo podczas deszczowej pogody wszystko jest ok.
Czy istnieje jakis srodek na uszczelki ktory nie bedzie brudzil szyb?
pozdrawiam
chciałem się poradzić,jakiego środka uzyć lub co poradzić na piszczące szyby.Szyba piszczy przy otwieraniu i zamykaniu tylko w słoneczne dni gdy uszczelki są dobrze wysuszone,bo podczas deszczowej pogody wszystko jest ok.
Czy istnieje jakis srodek na uszczelki ktory nie bedzie brudzil szyb?
pozdrawiam
napewno masz racje bo teraz dośc wolno sie otwierają i zamykają,jak przypomnisz sobie nazwe to napisz ...remczar pisze:kup taki "psikacz" do uszczelek (nie pamietam jak sie nazywa), zeby je nawilzyc i zapodaj na wszystkie uszczelki. Szyby przestana piszczec i na pewno beda lepiej sie otwierac / zamykac.
- Mariusz-MN
- Forum Audi A6 / A7
mamar6, uzyj smaru silikonowego w spray-u 9koszt ok 12 zl) wpuszczasz przez rurke preparat na calej dlugosci prowadnic i to duzo daje. polecam jeszcze tym samym srodkiem popsiukac wszystkie uszczelki w drzwiach i nie tylko bo ten srodek konserwuje gume sprawia ze kolor uszczelek jest taki zywszy i co najwazniejsze chroni.
[ Dodano: 2009-07-29, 15:19 ]
VILDEN, to na 99% procent zmora A6 C5 :-P czyli pekniety slizg szyby.tez myslalem ze smary i rozne spraye cos poradza ale nie obylo sie bez wymiany tego zepsutego elementu. poszukaj na forum-temat slizgow byl maglowany juz setki razy :mrgreen: . Jak chcesz podesle Ci link do oryginalnych i wytrzymalszych slizgow do A6
[ Dodano: 2009-07-29, 15:19 ]
VILDEN, to na 99% procent zmora A6 C5 :-P czyli pekniety slizg szyby.tez myslalem ze smary i rozne spraye cos poradza ale nie obylo sie bez wymiany tego zepsutego elementu. poszukaj na forum-temat slizgow byl maglowany juz setki razy :mrgreen: . Jak chcesz podesle Ci link do oryginalnych i wytrzymalszych slizgow do A6

- MR.A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: Van
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
O tym właśnie pisałem,myślałem,ze nikt tak nie robił,a tu proszęMariusz-MN pisze:mamar6, uzyj smaru silikonowego w spray-u 9koszt ok 12 zl) wpuszczasz przez rurke preparat na calej dlugosci prowadnic i to duzo daje. polecam jeszcze tym samym srodkiem popsiukac wszystkie uszczelki w drzwiach i nie tylko bo ten srodek konserwuje gume sprawia ze kolor uszczelek jest taki zywszy i co najwazniejsze chroni.

Forum internetowy a6klub.pl , a8team.pl , audi80.pl
- Mariusz-MN
- Forum Audi A6 / A7
Własnie zapomnialem dodas ze smar silikonowy chroni przed przymarzaniem uszczelek w zimie, w lecie przed piszczeniem, a wogole chroni gume przed pekaniem, sprawia ze zawsze wyglada "jak mokra",jest bardziej miekka i czarna. i dodam ze ten spray jest antystatyczny-kurz sie nie lepi do tego w przeciwienstwie do dawnych metod czyli wazelinki czy zwyklych smarow :mrgreen: :mrgreen:
- MR.A6
- Forum Audi A6 / A7
Ale mówimy tu o wewnętrznych,a nie o tych poziomych równo z szybą na drzwiach,bo pewnie za dużo by człowiek nie widział po otwarciu i zamknieciu szybkiMariusz-MN pisze:Własnie zapomnialem dodas ze smar silikonowy chroni przed przymarzaniem uszczelek w zimie, w lecie przed piszczeniem, a wogole chroni gume przed pekaniem, sprawia ze zawsze wyglada "jak mokra",jest bardziej miekka i czarna. i dodam ze ten spray jest antystatyczny-kurz sie nie lepi do tego w przeciwienstwie do dawnych metod czyli wazelinki czy zwyklych smarow :mrgreen: :mrgreen:

no własnie tu chodzi o taki smar który nie bedzie brudził szyby przy otwieraniu i zamykaniu...MR.A6 pisze:Ale mówimy tu o wewnętrznych,a nie o tych poziomych równo z szybą na drzwiach,bo pewnie za dużo by człowiek nie widział po otwarciu i zamknieciu szybkiMariusz-MN pisze:Własnie zapomnialem dodas ze smar silikonowy chroni przed przymarzaniem uszczelek w zimie, w lecie przed piszczeniem, a wogole chroni gume przed pekaniem, sprawia ze zawsze wyglada "jak mokra",jest bardziej miekka i czarna. i dodam ze ten spray jest antystatyczny-kurz sie nie lepi do tego w przeciwienstwie do dawnych metod czyli wazelinki czy zwyklych smarow :mrgreen: :mrgreen:
- MR.A6
- Forum Audi A6 / A7
Dlatego masz dozownik-cieńką rurkę,którą wkładasz na otwartym oknie w szyny,i psikasz :-D ,zamknij-otwórz szyby,powtórz z 3 razy i powinieneś być zadowolonymamar6 pisze:
no własnie tu chodzi o taki smar który nie bedzie brudził szyby przy otwieraniu i zamykaniu...

- remczar
- Forum Audi A6 / A7
MR.A6, dokladnie tak jak mowisz. Ja uzylem takiego wynalazku wlasnie z taka rurka i wszystko zaczelo smigac jak zloto, a zonka mialem tego typu, ze przednia szyba od pasazera podnosila sie do polowy i sie chowala. Trzeba bylo jej pomagac, zeby sie calkiem podniosla. Z tego co gdzies wyczytalem, to zalaczalo sie jakies zabezpieczenie, bo opor byl za duzy i zeby na przyklad dzieciakowi glowy na zewnatrz nie zamknelo
Jezeli te srodki do uszczelek nie pomagaja, to mozliwe, ze to wlasnie cos ze slizgami, bo w audicach z tych rocznikow, jest to problem dosc popularny.
pozdro

Jezeli te srodki do uszczelek nie pomagaja, to mozliwe, ze to wlasnie cos ze slizgami, bo w audicach z tych rocznikow, jest to problem dosc popularny.
pozdro
- MR.A6
- Forum Audi A6 / A7
No własnie remczar,taki właśnie miałem problem,i to z oczywiście z szybą od pasażeraremczar pisze:MR.A6, dokladnie tak jak mowisz. Ja uzylem takiego wynalazku wlasnie z taka rurka i wszystko zaczelo smigac jak zloto, a zonka mialem tego typu, ze przednia szyba od pasazera podnosila sie do polowy i sie chowala. Trzeba bylo jej pomagac, zeby sie calkiem podniosla...
... bo w audicach z tych rocznikow, jest to problem dosc popularny.
pozdro