[A6 C5] zbieżność
a orientuje sie gdzie kolo rzeszowa jest taka dorba stacja gdzie mi ustawia zawieche? bo przy wiekszych predkosciach czuje ze auto "chodzi" mi po drodze
Gdy widze audice to kwice
a ocy mi swicol jak znice
NOWE FOTY!! lampy, felgi 18"
zapraszam do ogladania:
https://a6klub.pl/a6-c5-moja-pistacja-vt4386.htm
zapraszam do ogladania:
z tyłu można jedynie próbować ustawić, regulując całą belką, ale jeśli belka krzyw to i tak klopsgoly191 pisze:dziwnebuchy pisze:Witam. Dwa dni temu zmianiałem wszystkie oponki na zimowe. Potem zrobili mi zbieżność. Przód ok, problem pojawił się przy tyle. Gośc męczył się męczył i stwierdził że tyłu mi nie ustawi bo tylna belka jest do wymiany. Koledzy nie wiecie przypadkiem jakie są koszty takiej naprawy? I czy to faktycznie trzeba wymieniac belkę czy jest jakaś inna możliwość ?:-(
bo z tego co mi wiadomo to tyłu się nie ustawia
chyba że to quattro
Witam koledzy może ktoś by zechciał doradzić otóż kupiłem w ostatnim czasie autko i zauważyłem że są ścięte opony ale nie mam problemów ze ściąganiem auta ani żadnych innych jak narazie.
I teraz mam pytanko czy ustawiać zbieżność na tych oponach czy sobie odpuścić do zimy kiedy założe nowe zimówki i wtedy ustawię zbieżność.
(może być jeszcze taka opcja że gość od którego kupowałem auto wsadził jakieś inne zjechane opony) jak to sprawdzić
I teraz mam pytanko czy ustawiać zbieżność na tych oponach czy sobie odpuścić do zimy kiedy założe nowe zimówki i wtedy ustawię zbieżność.
(może być jeszcze taka opcja że gość od którego kupowałem auto wsadził jakieś inne zjechane opony) jak to sprawdzić
- MR.A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: Q7
- Rocznik: 2015
- Nadwozie: Van
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
Jedź sprawdzić ustawienie kół,to dużo nie kosztuje,bo moze rzeczywiście wstawił Ci zużyte opony,a w koleinach z wodą moze być wiadomo jakDANIEL111 pisze:Witam koledzy może ktoś by zechciał doradzić otóż kupiłem w ostatnim czasie autko i zauważyłem że są ścięte opony ale nie mam problemów ze ściąganiem auta ani żadnych innych jak narazie.
:mrgreen: sprzet do ustawiania zbierznosci , geometri kosztuje majatek a napewno wiecej niz nie jedno nowe auto - moi znajomi wlasnie taki kupili - koszt geometri u nich to dla znajomych od 100zł . wczesniej płaciłem na laserowym gdzie indziej 40 zł , ale nie am porównania wam powiem - a tu kolega chce sobie na oko ustawic
dziwne to forum , jezdzą tu ludzie samochodami audi-a6 a spawaja miski olejowe jak i sami sobie zbierznosc robia - potem kup tu samochód od takiego :mrgreen:
dziwne to forum , jezdzą tu ludzie samochodami audi-a6 a spawaja miski olejowe jak i sami sobie zbierznosc robia - potem kup tu samochód od takiego :mrgreen:
- alukard
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi A6 Jacek
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
a ja z wlasnego doswiadczenia powiem ze nikt lepiej nie ustawia zbierznosci co ludzie starsi ktorzy ustawiali znierznosc juz od hohoho i nie ustawiaja to zadnymi laserami tylko na sznurki i jakies tam pierdoly
jak od takiego wyjechalem zawsze bylo ok
a na stacja laserami zawsze sie pier....... :evil:
jak od takiego wyjechalem zawsze bylo ok
a na stacja laserami zawsze sie pier....... :evil:
- alukard
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi A6 Jacek
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
dokladnie dziadek robi cale zycie i wie co robigembas pisze:Dokladnie popieram,ja tez jezdze zawsze do takiego dziadka magika i jak on ustawi to komputerowe ustawianie zbieznosci sie chowa,dziadek robi to cale zycie i nie ma sobie rownych w tym co robi a przy tym jak sprawdzi ze jest wszystko ok to nie bierze ani grosza,jezdzilem juz kilkanastoma autami do niego i zawsze jesli jest do utawienia to robi to rewelacyjnie i jest bezkonkurencyjny co do jakosci i ceny za usluge!
najlepsze jest to ze ustawi i mowi zeby po tygodniu do niego przyjechac na ewwentualna korekte jak wszystko sie ulozy .....
moze mowicie o tym samym dziadku :mrgreen:
Gdy widze audice to kwice
zapraszam do ogladania:
zapraszam do ogladania:
poradziłem sobie już!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8-)
najpierw sprawdziłem jak było ustawione i potem sobie ustawiłem tak samo jak miałem i jest jak najbardziej w porządku.
ustawiłem sobie przyrządem własnej konstrukcji który już wcześniej wykorzystywałem do ustawiania zbieżności w innych samochodach i zawsze było w porzadku i nic się z oponami ie działo.
co do ustawienia zbieżności to nie jest to żadna czarna magia. mam przyrząd z podziałką na której mogę zmierzyć i potem ustawić identycznie jak było wcześniej lub sprawdzić czy jest dobrze i potem ewentualnie skorygować ustawienie z danymi naprawczymi.
do tej pory tak robiłem i zawsze bylo ok 8-)
najpierw sprawdziłem jak było ustawione i potem sobie ustawiłem tak samo jak miałem i jest jak najbardziej w porządku.
ustawiłem sobie przyrządem własnej konstrukcji który już wcześniej wykorzystywałem do ustawiania zbieżności w innych samochodach i zawsze było w porzadku i nic się z oponami ie działo.
od dłuższego czasu co mogę sobie sam zrobić w samochodzie to robię bo mam troszkę o tym pojęcia i wiem że jeśli sobie zrobię to sam to mam pewność że jest wykonane dobrze a nie na odpierdziel.dziwne to forum , jezdzą tu ludzie samochodami audi-a6 a spawaja miski olejowe jak i sami sobie zbierznosc robia - potem kup tu samochód od takiego :mrgreen:
co do ustawienia zbieżności to nie jest to żadna czarna magia. mam przyrząd z podziałką na której mogę zmierzyć i potem ustawić identycznie jak było wcześniej lub sprawdzić czy jest dobrze i potem ewentualnie skorygować ustawienie z danymi naprawczymi.
do tej pory tak robiłem i zawsze bylo ok 8-)
-
- Forum Audi A6 / A7
Jeśli nawet jakimś cudem uda ci się prawidłowo ustawić zbieżność całkowitą -bo nie połówkową to i tak nie masz żadnej wiadomości o kątach zawieszenia-ta wiedza pozwala korygować nieco zbieżność i mówi o ogólnej kondycji podwozia zarówno przodu jak i tyłu,stary to porządna fura,druciarstwo nie wypada.