może ktoś mnie przekona do swojej wypowiedzi z rodu "panie kupuj 2.8 silnik on 15litrów przy 220 pali"

Elektronika dobra. Wymiana Matrixów na Valteki to bardzo dziwna wymiana, zazwyczaj wymianiają na odwrót bo Valteki to szajs. Na wolnych obrotach no raczej nie maja prawa się zapentlać a jedynie nie wyrabiać z krutkimi czasami.szwagier pisze:Moja niunia posiada:
stag-300
reduktor tomasetto
elektrozawory valtek 3ohm (poprzednio miałem matrixy ale zmieniłem na te ponieważ w kraju mamy gaz bardzo brudny i szybko się przepaliły. Obecne są trochę wolniejsze ale pracują bardzo dobrze nie zapętlają się na wolnych obrotach).
Koszt to 3000pln.
Spalanie? hmmmm. Podobne jak na bęzynie +2l.
Ja swoje auto naprawdę dość intensywnie badałem włącznie z kompresją w cylindrach a jest to ta sama konstrukcja co 2.8 (mam na myśli tylko silnik) tylko że inna pojemność.emr pisze:fassi1, widzę że dość intensywnie badałeś temat instalacji LPG do tego silnika.
Czy spotkałeś się z opiniami, że często mimo poprawnie wykonanej instalacji i dobrze dobranych elementów, jakość działania pozostawia wiele do życzenia?
Podobno winę za to ponosi wada konstrukcyjna tego silnika, która powoduje że z upływem czasu dwa z sześciu cylindrów dość mocno tracą kompresję.
Możesz rozwinąć ten wątek.Ciekawi mnie to ponieważ moje auto dobrze chodzi na gazie.Twierdzisz że ludziom którym auto dobrze chodzi na gazie jeżdżą przekonani że wszystko gra, a jest odwrotnie.Jak to możliwe żeby auto dobrze chodziło a mimo to chodziło na ubogo?Czy to wogóle jest możliwe i logiczne?fassi1 pisze:Wielu użytkowników LPG nie ma o tym pojęcia i twierdzą że ich auta dobrze chodzą na gazie i nie mają żadnych problemów i chwalą takie czy inne produkty, tylko że nie wiedzą że od często ich silnik chodzi na ubogo
Powody mogą być następujące:stasiuszef pisze:Możesz rozwinąć ten wątek.Ciekawi mnie to ponieważ moje auto dobrze chodzi na gazie.Twierdzisz że ludziom którym auto dobrze chodzi na gazie jeżdżą przekonani że wszystko gra, a jest odwrotnie.Jak to możliwe żeby auto dobrze chodziło a mimo to chodziło na ubogo?Czy to wogóle jest możliwe i logiczne?fassi1 pisze:Wielu użytkowników LPG nie ma o tym pojęcia i twierdzą że ich auta dobrze chodzą na gazie i nie mają żadnych problemów i chwalą takie czy inne produkty, tylko że nie wiedzą że od często ich silnik chodzi na ubogo