[ audi a6 c4 2,5 tdi AEL] słaba moc silnika
[ audi a6 c4 2,5 tdi AEL] słaba moc silnika
witam wszystkich posiadam audi c4 quatro 140km ostatnio miałem możliwosc przejechania sie zwykłymc4 znaczy sie nie quatro i roznica polega na tym ze tamten od mojego strasznie sie szybko rozpędza i tak jak by mocniejszy był ,czy to normalne czy u mnie jest cos nie tak ,moze to quatro go tak zpowalnia chociaz raczej wątpie ,roznica w masie tych dwoch samochodow to 300 kilo ,moze ktos miał możliwosc jezdzenia takimi samochodami .prosze o jakies sugestie bo sie tym zmartwiłem ,Pozdrowionka dla wszystkich
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
nie prawda :shock:Andi 2.5 tdi pisze:Oba auta do setki przyspieszaja tak samo ,podobnie z predkoscia max jest taka sama .
Tak wiec przy twoim jest coś nie tak ,ale to logi dynamiczne by pokazaly.
W razie czego zrób logi statyczne , i BS i wzuć do oceny.
Najprostszy sposób spróbuj jaki masz czas do setki ?
Q jest szybsze na starcie ale później jest wolniejsze prędkość max także jest mniejsza za względu na obciążenie mostem

- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
korcze chyba bede musiał se zakupic vaga i samemu probowac bo dzisiaj byłem w dwoch warsztztach i jak im powiedziałem zeby zrobili logi to popatrzyli na mnie jak na wariata i powiedzieli ze nie da rady co za ludzie ,chyba ze ktos z kolegow mieszka w gdansku to bym podjechał i bysmy pokombinowali razem ,przyspieszenie to 17sekund do setki normalnie muł
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- GrzesiekA6
- Forum Audi A6 / A7
jutro wezme kolege i sprawdze czy te rury twardnieja czy nie
[ Dodano: 2009-06-23, 17:44 ]
hejka powiem tak z ich twardoscia to do dupu spokojnie moge go nacisnąc nawet jak samochod ma 3 tys obrotow ,od około 2 tys obr lekko twardnieje ale słabo ,moze sterowanie jakies tej turbiny padło ,posprawdzałem cały układ jest szczelny żadnych dziur zapocen turbina tez suchutka ,nic z niej nie cieknie oleju autko jakos duzo nie pobiera ,jak ja sprawdzic??
[ Dodano: 2009-06-23, 17:44 ]
hejka powiem tak z ich twardoscia to do dupu spokojnie moge go nacisnąc nawet jak samochod ma 3 tys obrotow ,od około 2 tys obr lekko twardnieje ale słabo ,moze sterowanie jakies tej turbiny padło ,posprawdzałem cały układ jest szczelny żadnych dziur zapocen turbina tez suchutka ,nic z niej nie cieknie oleju autko jakos duzo nie pobiera ,jak ja sprawdzic??