[A6 C5] HID jaki kolor
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Ja jednak będę upierał się, że jest różnica między 4300K (moimi) a 6000K (kolegi). Niewielka, ale zauważalna. A zdjęciami nie ma za bardzo co się sugerować, na żywo to zupełnie inaczej wygląda.
Jak dla mnie 6000K jest za niebieskie. Ale to tylko moje skromne zdanie
Wrzucam jeszcze fotkę moich HID-ów za dnia.
![Obrazek]()
Jak dla mnie 6000K jest za niebieskie. Ale to tylko moje skromne zdanie

Wrzucam jeszcze fotkę moich HID-ów za dnia.
Specjalnie wstawiłem te zdjęcie, żeby pokazać że nie można sugerować się fotkami. Bo jedne pokażą tak a drugie jeszcze inaczej. Wszystko zależy jak robione zdjęcie, pod jakim kątem, jak padają promienie słoneczne. Zresztą jak zakładałem HID-y nie patrzałem na to czy one będą efektowne ale czy będą efektywne, i jest o niebo lepiej od zwykłej żarówki. The End.MISIEK_A6 pisze:NiKoĂ �, teraz zupełnie inaczej to wygląda... niestety jak zwykła żarówka... I Ori xenony na pewno tak nie wyglądają... Tz. nie świecą w takiej barwie...
I żadne inne. Dopiero D4s ma barwę 4800. W oryginale producent nigdy nie montował więcej jak 4900 bo tyle ma np philips d2s 85122+. Pamiętaj że im bardziej niebieska barwa, tym gorsza widoczność podczas złej pogody.kolega26 pisze:Ori xenony w Audi to 4300 !
Zakładaj 4300, żaden inny.
_profil
Ostatnio zmieniony 24 cze 2009, 09:31 przez John, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie przesadzam, po prostu doradzam, jeśli ktoś ma wybór to niech wybierze lepiej. Nie napisałem, że żarnik 6000K jest zły, na pewno jest gorszy od 4800K, podczas złej pogody. Natomiast jest lepszy na zimę. A co ktoś sobie już założy to jego sprawa.MISIEK_A6 pisze:John, bez przesady... Ja jakos wszystko idealnie widze... Jeszcze w nikogo nie wjechałem 8-)
witam temat dawno nie ruszany ale sie podlacze moze ktos odpisze...
pierwsza sprawa ori xenon to 4300k!!
druga sprawa to taka... tu gdzies na forum byl post (nie moge go znalesc) kolega opisywal i pokazywal jak montowal slim hidy i przetwornice wkladal do dekielkow swiatel.. tylko tyle ze slyszalem opinie ze przetwornice sie strasznie nagrzewaja i moga a nawet topia ten plastik czy to prawda?? i czy przetwornice slim sa mniej trwale niz te normalnych rozmiarow??
jeszcze jedno wydaje mi sie ze jak hidy to 5000k-6000k
dzisiaj wkladalem szwagra przetwornice z zarnikiem do mojej lampy on ma barwe 6000k i jak dla mnie to juz za niebieski... wiec najlepsza barwa moim zdaniem to 5000k... znaczy nie mam porownania ale 6000k to za niebieskie wiec 5000k powinny byc dobre...
pierwsza sprawa ori xenon to 4300k!!
druga sprawa to taka... tu gdzies na forum byl post (nie moge go znalesc) kolega opisywal i pokazywal jak montowal slim hidy i przetwornice wkladal do dekielkow swiatel.. tylko tyle ze slyszalem opinie ze przetwornice sie strasznie nagrzewaja i moga a nawet topia ten plastik czy to prawda?? i czy przetwornice slim sa mniej trwale niz te normalnych rozmiarow??
jeszcze jedno wydaje mi sie ze jak hidy to 5000k-6000k
dzisiaj wkladalem szwagra przetwornice z zarnikiem do mojej lampy on ma barwe 6000k i jak dla mnie to juz za niebieski... wiec najlepsza barwa moim zdaniem to 5000k... znaczy nie mam porownania ale 6000k to za niebieskie wiec 5000k powinny byc dobre...
Audi FOREVER
- dio
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Chyba najlepsza barwa to 4300, dobra widoczność w nocy w czasie opadów.
A tu masz temat o slimach w deklach:
a6-c5-montaz-xenonow-hid-slim-soczewki- ... t14210.htm
A tu masz temat o slimach w deklach:
a6-c5-montaz-xenonow-hid-slim-soczewki- ... t14210.htm