Witam. Mam problem z moją niunią a mianowicie bardzo ciężko pali na gazie a dokładniej zgaszona na gazie. Szczególnie rano muszę kręcić kilka a nawet kilkanaście sekund zanim zapali. Gdy się zagrzeje już jest lepiej ale też odpala po chwili. Na benzynie wszystko pięknie działa żadnych problemów z odpaleniem odpala od ruchu kluczykiem. ÂŚwiece niedawno wymienione przejechałem na nich może kilkaset kilometrów.
Instalacja lpg ma może 3 lata sekwencja czwartej generacji firmy nie pamiętam. Komputer sam przełącza na gaz przy temperaturze silnika ok 40 stopni.
Nie wiem od czego zacząć. Jechać do serwisu? Może ktoś może coś podpowiedzieć.
Dzięki za pomoc.
[A6 C5 1,8T] Problem z odpaleniem na lpg
- stasiuszef
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Ja tylko dodam, że podczas eksploatacji z takim problemem odradzę Ci jednostajne kręcenie przez kilka sekund, aby uniknąc zalania. Raczej staraj się odpalić kilka razy i nie kręć za dużo. A jak nie dasz rady odpalić to każda sekwencja ma awaryjne odpalanie na gazie, musisz trzymać przełącznik od paliwa i trzymając odpalić, powinno zadziałać bez problemów, tyle że nie przełączysz się na benzyna jeśli nie uruchomisz ponownie silnika (oczywiście jeśli bedziesz miał zamiar przełączyć się na benzyne). Powodzenia w rozwiązaniu problemu, napisałem tyle co wiem.
Audi A6 Avant 1.8T 213KM/298Nm
Witam. Sprawa przedstawia się tak że faktycznie zalewało auto gazem i stąd te problemy. Parownik nie trzymał gazu tylko przepuszczał do kolektora. Wczoraj byłem u gazownika, parownik wymieniony i kręci od ruchu kluczykiem. Przy okazji wymieniłem filtry jak radził slavi16, bo naprawdę były zawalone.
Dzięki wszystkim za podpowiedzi
Dzięki wszystkim za podpowiedzi

- stasiuszef
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG